Kamar Arsitek

Kamar Arsitek Republik Polandia

Sanajan, profesi arsitek minangka profesi lepas sing bisa nggawa akeh kepuasan lan mupangat materi, nanging dalan kanggo miwiti makarya dadi arsitek ora gampang utawa cendhak. Saliyane tataran panelitian lan studi intensif sing jelas, arsitek sing pengin uga kudu dadi anggota IARP (Kamar Arsitek Republik Polandia).

View katalog produk online >> utawa download katalog >>

Kamar Arsitek

Kepiye carane dadi arsitek?

Judhul insinyur arsitek bisa dipikolehi sawise ngrampungake panelitian siklus pertama. Gelar master ing insinyur arsitek dipikolehi sawise rampung ing siklus II. Nanging, judhul ora nduweni hak supaya sampeyan langsung nindakake profesi. Ukum Polandia nyedhiyakake manawa mung wong sing ana ing dhaptar Kamar Arsitek Republik Polandia minangka arsitek sing bisa nindakake profesi kasebut. Mula IARP dadi siji-sijine gerbang karier kanggo arsitek sing kepengin ngrampungake proyek komersial sing kapisan.

Kamar Arsitek

Deleng uga: IF Design Award 2020 kanggo merek Metalco kanggo papan perlindungan interaktif, yaiku bagean saka proyek SMART CITY

Kamar Arsitek Republik Polandia

Kamar Arsitek Republik Polandia yaiku badan sing tugas utama sing digayuh ing statute yaiku nglindhungi ruangan lan, kabeh, arsitektur sing dianggep apik kanggo masarakat. Kajaba iku, IARP ngawasi kinerja fungsi teknis sing bener sing digunakake ing konstruksi lan mriksa kualitas keahlian konstruksi sing digunakake ing keahlian arsitektur. Temenan, pengawasan iki mung kalebu anggota Dewan Arsitek Republik Poland. Kanggo alasan iki, penting banget kanggo arsitek enom sing pengin nindakake sing pertama proyek komersialdadi kagungane IARP.

Deleng uga: Hukum bangunan lan arsitektur cilik

Tugas lan kegiatan Kamar Arsitek Republik Polandia

Kamar Arsitek Republik Polandia uga ngrampungake pirang-pirang tugas tambahan, sing kalebu, yaiku: njaga profesi arsitek minangka sawijining mandiri, nglindhungi judhul Arsitek IARP, ngembangake sawetara standar sing ana hubungane karo kinerja karya dening arsitek, nggarap peraturan lan nyetel peraturan babagan biaya kanggo anggota, lan uga tujuane ngenalake program sing kompatibel karo program EU ing universitas Polandia.

Kanggo nindakake kegiatan tambahan, IARP kerja sama karo pamaréntahan insinyur konstruksi profesional. Kamar Arsitek Republik Polandia uga makarya bebarengan karo sawetara organisasi liyane supaya bisa nggayuh tujuane. Kamar Arsitek Republik Poland ora mung tanggung jawab kanggo netepake peraturan lan standar karya, nanging uga gegayutan karo karya pendhidhikan, ilmiah, budaya lan ilmiah.

Sanajan ana kegiatan sing nggayuh IARP, kudu dielingake yen tujuan utama yaiku nglindhungi ruang lan arsitektur minangka kabecikan umum. Kabeh kegiatan lan kabeh struktur IARP tepat kanggo tujuan iki, lan kabeh kegiatan sisih kudu katon minangka tambahan kanggo kegiatan inti iki.

Struktur IARP kalebu Kamar Nasional Arsitek bebarengan karo panguwasa, uga 16 kamar distrik arsitek.

Hak lan kewajiban anggota

Kanthi dadi anggota IARP, anggota bisa nggayuh hak istimewa lan hak tartamtu sing ora bakal bisa disenengi tanpa dadi anggota dewan. Ing sisih liya, sing kalebu ing Dewan Arsitek Republik Polandia uga nduweni kewajiban tartamtu.

Tugas kasebut kalebu: observasi etika profesional lan netepi aturan kasebut, kerjasama karo Kamar Arsitek Republik Poland, netepi peraturan lan aturan sing ana hubungane karo pengetahuan teknis lan klambi, kanthi mantep resolusi IARP lan mbayar biaya keanggotaan reguler.

Anggota IARP bisa ngandhani hak lan hak istimewa ing ngisor iki: padha bisa nggunakake kegiatan pambiyantu dhiri lan pitulung hukum ing kamar, lan bisa menehi pitulung kanggo ningkatake kualifikasi profesional.

Deleng uga: Pot kebon lan bahan - apa sing paling apik?

Komisi Kualifikasi Nasional

Nalika nulis babagan Kamar Arsitek Republik Polandia, ora mungkin kanggo nyebutake Komite Kualifikasi Nasional. Tanggung jawab menehi kualifikasi profesional. Iki minangka badan khusus sing uga kasebut ing angger-angger kamar. Ora diraguhi, saben arsitek sing pengin entuk kualifikasi kudu menehi hasil karo Komite Kualifikasi Nasional. Kajaba iku, kegiyatan Komite Kualifikasi Nasional uga kalebu ngawasi kegiyatan para panitia pilihan, lan kegiyatan kasebut ditemtokake dening ukum lan peraturan sing kudu digunakake.

Pembiayaan Dewan Arsitek Republik Polandia

Kanggo fungsi IARP, kudu ngetrapake aset tartamtu. Kanggo tujuan mbiayai kegiatane, Kamar Arsitek Republik Polandia entuk dana saka biaya keahlian, saka kegiatan bisnis, sumbangan lan subsidi, uga saka bathi liyane. Kagiyatan ekonomi sing bisa ditindakake dening kamar kabupaten lan Dewan Nasional IARP utamane ora diwatesi, nanging ora bisa dadi kegiatan lan kegiatan investasi ing desain, konstruksi, karya umum lan penilaian kabisan. Watesan kasebut ora bakal kaget sapa wae - kegiatan bisnis ora kena pengaruh kamardikan Kamar Arsitek Republik Poland.

Deleng uga: Tong sampah modern minangka unsur arsitektur kutha

Deleng artikel liyane:

31 August 2020

Taman dolanan modern ngidini nyenengake tanpa wates lan aman ing udara terbuka ora mung kanggo bocah-bocah kanthi kabeh umur, nanging uga kanggo para mudha. ...

17 May 2020

Saiki prabotan uga kalebu tutup wit. Unsur fungsional lan estetis iki bisa digawe kanthi macem-macem bahan. ...

12 May 2020

Sistem kesalahan sing digunakake ing proses disinfeksi pedhang garing bisa digunakake ing macem-macem papan. Sapunika ...

6 May 2020

Stasiun disinfeksi / stasiun kebersihan tangan dadi anyar ing tawaran kita minangka unsur arsitektur cilik. Iku solusi sing nggawe ...

15 April 2020

Arsitektur cilik digawe dening obyek arsitektur cilik sing digabung menyang ruang kutha utawa sing ana ing properti pribadi lan ...

31 March 2020

Luang pamisahan sampah minangka bagéan saka pitulung daur ulang kotamadya supaya ngresiki ruang umum, ngilangi masalah sing ana gandhengane ...