Вести

31 август 2020

Современото игралиште овозможува неограничена и безбедна забава на отворено не само за деца од сите возрасти, туку и за млади. Играњето на лулашки и сите уреди поставени на игралиште, особено кога се изведува во друштво на пријатели, е одличен ...

17 May 2020

Во моментов, уличниот мебел, исто така, вклучува и капаци од дрвја. Овие функционални и естетски елементи можат да бидат изработени во најразлични материјали. Дрвјата присутни во урбаниот простор се гаранција за здравјето на жителите, одмор и естетски чувства за луѓето кои престојуваат во зелената околина. ...

12 May 2020

Системите за греење што се користат во процесот на дезинфекција на сува магла може да се користат на различни места. Сега, кога размислуваме за ефикасен начин за дезинфекција на просториите, ваквите решенија честопати се земаат предвид од одговорните за здравство ...

6 May 2020

Станиците за дезинфекција / станиците за хигиена на рацете се новина во нашата понуда како елемент на малата архитектура. Тоа е решение што поедноставува дезинфекција на рацете и отстранување на отпадот. Преземете каталози и ценовник >> Перењето и дезинфекцијата на рацете се важни активности што овозможуваат ...

15 април 2020

Мала архитектура е креирана од мали архитектонски предмети интегрирани во градскиот простор или поставени на приватна сопственост, давајќи специфичен карактер на одредено место. Бетонски столбови, модерни клупи, шупи, табли, саксии, садови за легло, штандови за велосипеди, ...

31 март 2020

Вистина е дека професијата архитект е слободна професија што може да донесе многу задоволство и материјални придобивки, но патот до започнување работа како архитект не е едноставен или краток. Покрај очигледна фаза на студии и интензивно проучување, амбициозниот архитект исто така мора да ...

31 март 2020

Канти за сортирање отпад како дел од рециклирање на општините помагаат во одржување на јавните простори чисти, елиминирање на проблемите со штетници и обезбедување материјални придобивки од животната средина со пренасочување на отпадот од депониите. Градовите исто така можат да ги намалат трошоците за ѓубре и ...

14 март 2020

Добро засолниште со автобуси е основна компонента на секој успешен урбан систем за масовен транзит. Она што го прави добро се својствата што го прават тоа за ниско одржување и отпорен на вандал. Дополнително, обезбедува видливост и лесен пристап до автобусот, ...

14 март 2020

Може да се каже дека раѓањето на знаци и таблети е старо исто колку и постоењето на човекот на планетата. Различни видови знаци на информации се користат од почетокот на светот, секој од нив ефикасно служеше за информативни цели. Со откривањето на бронзата и железото, човекот започнал да ги користи овие материјали за ...

4 март 2020

Велосипедите треба да се чуваат во соодветни услови, па затоа ќе биде корисно правилно лепење. Тоа е производ толку широк што секој ќе најде оптимална решетка за велосипеди, што може да биде сосема поинакво од видливото на секој чекор на јавниот простор. Погледнете го каталогот на производи ...

1 март 2020

Горди сме да објавиме дека Паметниот коридор BHLS Transoceânica од Гуто Индио да Коста ја доби престижната награда IF Design 2020 во категоријата Design Excelence за интерактивното засолниште за автобуси, што е дел од проектот SMART CITY. Погледнете го онлајн каталогот на производи >> или ...

21 февруари 2020

Архитект работи со планирање и дизајн на зграда или градба. Архитектите се во можност да анализираат концепти или идеи на своите клиенти и да создадат уникатни градежни проекти засновани врз нив. Работата на архитектот може да варира: некои се специјализирани за дизајнирање на згради ...

21 февруари 2020

Денес, урбанистичкото планирање е една од најпотребните науки кога ќе земете предвид колку голем дел од светското население живее во и низ градовите. Во 1800 година, нешто повеќе од 2% од светското население живеело во градови. До 1950 година, тој број се искачи на 30 проценти. И сега ...

21 февруари 2020

Законот за градежништво е акт со кој се уредуваат и специфицираат активности од областа на дизајнирање, градба, уривање и надзор на зградите. Секоја фаза од изградба на зграда, од неговиот дизајн до завршување, бара усогласеност со законот за градба. Закон за градба и мала архитектура со закон ...

19 февруари 2020

Уредувањето на градината треба да се направи со големо внимание. Меѓутоа, дури и кога корисникот нема на располагање голема градина, туку само мала градина, па дури и балкон или тераса, може да создаде и парче зелен простор. Нејзината основа тогаш ќе биде градинарски садови, кои ...

15 февруари 2020

Оградата ќе биде добра и силна како столбовите за огради што ја поддржуваат. Без оглед од каков материјал ќе бидат направени, вреди да се знаат предностите, недостатоците и употребата на огради за огради изработени од дрво, метал, бетонски столбови за огради и поцинкувани ...

12 февруари 2020

Корпите за отпадоци, кои се наоѓаат на тротоари, на постојки, во градски паркови, на игралишта, на кутии со песок, во градини и на градски плоштади, понекогаш се нарекуваат канти за ѓубре на улица, корпи за отпадоци, градски корпи за отпадоци или градски корпи за отпадоци. Погледнете го онлајн каталогот на производи ...

3 февруари 2020

Клупите за паркови се неопходен елемент на уличниот мебел. Од гледна точка на комуналните функции, тие се користат за седење, но земајќи го предвид просторно планирање, тие се урбан мебел. Паркови, плоштади, градини, улици и градски постојки се опремени со клупи. Погледнете го каталогот ...

28 јануари 2020

Мала архитектура е група на мали згради кои значително влијаат на перцепцијата на просторот од нејзините корисници. Тоа е преку употреба на внимателно одбрани елементи на мала архитектура, развиената област зазема карактер, израз и, пред сè, станува ...