Покривки на дрвото

Покривки на дрвото

сега мала урбана архитектура исто така капаци на дрво. Овие функционални и естетски елементи можат да бидат изработени во најразлични материјали.

Дрвјата присутни во урбан простор е гаранција за здравјето на жителите, одмор и естетски чувства за луѓето кои престојуваат во зелената околина. Дрвјата го прочистуваат воздухот, произведуваат кислород, ја намалуваат температурата на околината во топли денови, ја зголемуваат влажноста на воздухот, го подобруваат управувањето со водата и ја намалуваат градската бучава и силата на ветерот.

Види каталог на онлајн производи >> lub преземете каталози >>

Меѓутоа, за тие да растат и развиваат правилно, тие мора да бидат заштитени од штетни настани што може да ги уништат.

Затоа постепено се користат корици од дрво, кои се совршени не само во паркови и на плоштади, но и на шеталишта и во центри на градот.

Прекривките ги штитат дрвјата од животни, пешаци и автомобили што возат над нив.

Погледнете примери на реализациите на METALCO

Прекривки од дрво и решетки од метални и леано железо

Чувари на дрвја и метални и леано железо решетки создаваат декоративна заштита за растенија лоцирани не само во урбаниот простор, туку и во градини.

Тие се произведуваат во различни големини и форми.

Прекривките од леано железо имаат фенси и модерни дизајни за да одговараат на кој било градски и приградски простор.

Видете исто така: Паркови, градски и градинарски клупи

Чуварите на дрвјата наменети за нивна заштита можат да бидат хоризонтални или вертикални.

Покривите, дизајнирани како хоризонтални, т.е. решетки на дрво, го штитат коренскиот систем на дрвото од механичко оштетување, истовремено обезбедувајќи слободен проток на вода.

вертикална капаци на дрво тие вршат заштитни и естетски функции, обезбедувајќи слободен раст на растенијата без закани од минувачите, возилата или животните.

Видете исто така: Градинарски садови и нивниот материјал - кој е најдобар?

Соодветниот стил на користените корици на дрво ги прави елемент на мала архитектура што го украсува урбаниот простор.

Функционалните и елегантни метални капаци од дрво се исклучително пожелна заштита за дрвјата, а благодарение на нивните модерни форми и бои, тие стануваат украс на јавни места.

Покривки на дрвото до мала архитектура, што успешно постои во урбаниот развој, каде што урбаното зеленило се користи на ограничен простор, како природна декорација во составот на трговските и комуникациските патишта.

Метални капаци за дрвја се естетски решенија кои ја штитат урбаната вегетација, но во исто време овозможуваат слободен проток на вода во коренскиот систем.

Видете исто така: Багажник за велосипеди - видови и предности

Дрвјата во градот се особено ранливи на оштетување, не само хемиски оштетувања, предизвикани од, на пример, вишок издувни гасови од автомобили, туку и механички оштетувања. Затоа, тие бараат посебна грижа. Затоа, на места со ограничен простор и тежок сообраќај со возила и пешаци, треба да бидат специјално заштитени градските зелени места. Соодветно дрво покритие го штити растението не само од вандализам, туку и од други фактори.

Хоризонталните решетки и вертикалните навлаки изработени од леано железо и метал се исклучително отпорни на надворешни фактори и механички оштетувања, така што совршено ги штитат дрвјата. Елементите на покривки на дрвјата, соодветно прилагодени на дрвјата и урбаните простори, се дополнителен украс на местото.

Традиционалната или модерната форма на облоги на дрво и решетки совршено се вклопува во карактерот на даден урбан простор.

Видете исто така: Огради за ограда

Чувари на вертикални дрвја се користат и во домашни градини и овоштарници, каде што тие ефикасно ги штитат овошните дрвја од оштетување предизвикано од животни што ја коваат кората или лисјата на дрвјата. Покривки од овошје тие се затоа потребни како во градовите, затоа што тие обезбедуваат безбедност на растенијата во градините и расадниците.

Понекогаш лопатките за дива игра или тревник ги оштетуваат дрвјата неповратно, особено најмладите примероци. Соодветните корици на дрвјата ќе им овозможат да растат мирно.

Покривните дрвја со мали дупки ќе се покажат особено добро во текот на зимата, кога зајаците и елените бараат храна и со нетрпение грицкаат по дрвјата во градините. Таквите капаци ќе му обезбедат на дрвото соодветна вентилација и светлина, а во исто време ќе ги спречат животните да го оштетат трупот на дрвото.

За да не ги оштетите корените на овошни дрвја и украсни грмушки за време на косење, вреди да се користат капаци од дрво што ги покриваат корените и го блокираат растот на тревата околу дрвјата.

Покривки на дрвото

Покривните дрвја станаа чест елемент за заштита на градинарските растенија и урбаните зелени површини од механичко оштетување. Покрај капаците, разни видови решетки на дрво се користат за да се заштити коренскиот систем на дрвото од оштетување и да се обезбеди пристап до вода до дрвото.

Видете исто така: Бетонски натписи

 

Погледнете други написи:

31 август 2020

Модерното игралиште овозможува неограничено и безбедно забава на отворено не само за деца од сите возрасти, туку и за млади. ...

12 May 2020

Системите за греење што се користат во процесот на дезинфекција на сува магла може да се користат на различни места. Тогаш сега ...

6 May 2020

Станици за дезинфекција / станици за хигиена на рацете се новост во нашата понуда како елемент на мала архитектура. Тоа е решение што го поедноставува ...

15 април 2020

Мала архитектура е креирана од мали архитектонски објекти интегрирани во градскиот простор или сместени на приватна сопственост и ...

31 март 2020

Точно е дека професијата архитект е бесплатна професија која може да донесе многу задоволство и материјални придобивки, но начинот да се започне со работа ...

31 март 2020

Канти за сегрегација на отпадот како дел од општинската рециклирање помагаат да се одржат чистите јавни места, да се елиминираат проблемите поврзани со ...