конкретни постови

Бетонски натписи

Мала архитектура сочинуваат мала архитектонски објекти измешано во Урбан простор или лоцирани на приватна сопственост и давање специфичен карактер на одредено место. Бетонски натписи, модерно клупи, барака, табели, саксии со цвеќиња, ѓубре за отпадоци, штандови за велосипеди, покривките на дрвјата и игралиштата го оживуваат просторот и го прават уникатен, убав и функционален.

Види каталог на онлајн производи >> lub преземете каталози >>

Погледнете примери на реализациите на METALCO

Бетонски натписи

Таквите елементи се исто така бетонски апостоли сместени во урбаниот простор и попречување на кружното движење во дадена област. Тие се декорација и во исто време имаат важна функција, спречувајќи паркирање на несоодветни места.

конкретни постови

Разновидноста на дизајни овозможува избор на бетонски места што совршено одговараат на околниот градски простор.

Најчесто користените натписи се направени од дрво, челик и бетон.

Бетонските бетонски огради, за разлика од дрвени натписи, се изработени од многу издржлив материјал кој не гние и е отпорен на напад на инсекти.

Бетонските места се силни и издржливи.

Тие често се користат на фарми, домашни градини и дворови, како и на урбани јавни места, на пример паркинг сметки или мечување.

Бетонските бетонски огради се исто така неразделен елемент на мала архитектура, не само на јавни места, туку и на приватни својства.

За една ограда се вели дека одлично си ја заврши својата работа кога ќе се одвива добро оградишто ги сочинуваат. Материјалот од кој ќе бидат направени ви овозможува да ја одредите нивната јачина и примена. Оградите за ограда можат да бидат изработени од дрво, метал, бетон или галванизиран челик.

Тие се разликуваат по цена, трајност, леснотија на инсталација и естетика.

Иако решетките Бетон тие се многу издржливи, нивниот недостаток е кршливост и честа пукање. Ако водата се собере во пукнатина, може да замрзне во зима и да предизвика делови од пост да се расипат.

Некои луѓе претпочитаат да користат натписи направени од други материјали, вклучувајќи: галванизиран челик, метал lub дрво.

Бетонски натписи тие обично се поскапи од нивните дрвени колеги, но не бараат годишно одржување и импрегнација.

Недостатоци е тоа што е просечно конкретен пост тежи дури 40 кг, што ги зголемува трошоците за склопување, иако од друга страна, конкретните натписи даваат навистина солидна поддршка.

Бетонските аномалии може да се купат во продавниците за подобрување на домот или директно од производителот, што генерално нуди производи со поголема издржливост и поретко дизајнирање.

Бетонски натписи Дизајн на градска форма

Бетонските столбови City Form Design се карактеризираат со модерен дизајн, а високиот квалитет на овие производи се обезбедува со чести проверки на материјалите и технолошките процеси.

Нашата компанија работи со најдобрите архитектонски студија и дизајнери, што гарантира најдобар стил и функционалност на малите елементи во архитектурата произведени од него.

конкретни постови

Сити Дизајн е ексклузивен претставник на италијанските компании Металко и Белиталија во Полска.

Металко нуди широк спектар на мали производи од градина и градска архитектура изработени од челик и дрво.

Понудата вклучува елементи на урбаниот простор, т.е. паркови, улици, градини и станици.

Металко произведува клупи, улични корпи, натписи, информативни табли, капаци од дрвја, саксии со цвеќиња, лавици за велосипеди и разни видови на уличен мебел, на пр. Градски лежалки.

Белиталиа е една од водечките компании за производство агрегат од бетон, мермер и природен каменкои се користат за создавање елементи на мала урбана архитектура.

конкретни постови

Компанијата е основана во 60-тите во Италија и сè уште се одликува со висококвалитетни производи, иновации и модерен дизајн.

BELLITALIA Srl произведува елементи на мала урбана архитектура. Постојат профилирани бетонски клупи, информативни табли, бетонски и камени садови, фонтани, пунктови со кои се ограничува сообраќајот на шеталиштата и лулашките, како и бетонски, камени или канти за отпадоци од камен, препознатливи низ целиот свет.

Белиталиа произведува и продава стотици функционални и елегантни артикали, совршено прилагодени на кој било градски простор.

За збогатување на колекцијата, нови проекти беа додадени на новите проекти: не'рѓосувачки челик, леано железо и дрво на таков начин што тие одговараат на бетонот и создаваат комплетно нов стил.

Во своето производство BELLITALIA® исто така користи елементи на скапоцени камења и мермерен агрегат со богата боја и карактеристична текстура.

Денес Белиталиа е лидер во производството и продажбата на уличен мебел. Употребува материјали како што се различни видови бетон (HPC, UHPC), обновени природни мермерни камења, гранитни агрегат, сјајно бетон, дрво и челик.

Материјалите за производство на бетон што ги користи BELLITALIA® доаѓаат од околните Доломити. Ова овозможува мала потрошувачка на гориво и ниска емисија на CO2 за нивниот транспорт.

Материјалите од италијанските каменоломи се рециклираат и се користат за производство на конгломерат на скапоцени камења.

Бетонот произведен на овој начин е разноврсен, издржлив и рециклирачки материјал, така што бројот на повторна употреба е неограничен.

Ултрасенсен бетон

Во 2015 година, BELLITALIA® разви иновативна формула Ultratense Бетон.
Тоа е нов материјал кој ви овозможува да креирате иновативни и интересни предмети што се користат во урбаниот јавен простор.

Ultratense Бетон е регистрирана трговска марка само на Белиталиа. Развиена е во соработка со научници од Факултетот за материја, животна средина и урбано инженерство при Универзитетот Марче (СИМАУ) и светски познати дизајнерски студија.

Иновативниот бетонски материјал изработен со употреба на најновите технологии Ultratense Concrete® е исклучително пластичен и благодарение на неговите својства може да се фрли и во калапи.

UTC® е материјал со одлични механички својства, што овозможува производство на производи со многу тенки слоеви и заоблен тродимензионален простор.

Погледнете други написи:

31 август 2020

Модерното игралиште овозможува неограничено и безбедно забава на отворено не само за деца од сите возрасти, туку и за млади. ...

17 May 2020

Во моментов, уличниот мебел, исто така, вклучува и капаци од дрвја. Овие функционални и естетски елементи можат да бидат изработени во најразлични материјали. ...

12 May 2020

Системите за греење што се користат во процесот на дезинфекција на сува магла може да се користат на различни места. Тогаш сега ...

6 May 2020

Станици за дезинфекција / станици за хигиена на рацете се новост во нашата понуда како елемент на мала архитектура. Тоа е решение што го поедноставува ...

31 март 2020

Точно е дека професијата архитект е бесплатна професија која може да донесе многу задоволство и материјални придобивки, но начинот да се започне со работа ...

31 март 2020

Канти за сегрегација на отпадот како дел од општинската рециклирање помагаат да се одржат чистите јавни места, да се елиминираат проблемите поврзани со ...