Мала урбана архитектура

Мала урбана архитектура

Мала архитектура е група на мали згради кои значително влијаат врз перцепцијата на просторот од нејзините корисници.

Преку употреба на внимателно одбрани елементи на мала архитектура, развиената област зазема карактер, израз и, пред сè, станува функционална.

Уличниот мебел влијае на околниот простор, заедно со вегетацијата и зградите, придонесувајќи за тоа просторен ред.

Види каталог на онлајн производи >> lub преземете каталози >>

Погледнете примери на реализациите на METALCO

Мала архитектура

Мала архитектура

Малата урбана архитектура станува она што ги разликува градовите.

До најкарактеристичниот предмет, споменик или место, внимателно дизајниран мала архитектура тоа може да стане она што најмногу ќе го паметат туристите.

Мала урбана архитектура

Willе биде поврзан со даден град. Willе ги разликува на националната и меѓународната сцена.

Мала архитектура

Мала архитектура

Мала архитектура

Дури и денес, водечките, современи метрополи се натпреваруваат едни со други и се нарекуваат најатрактивни не само за туристите, туку и за жителите за кои формата на јавниот простор е несомнено од големо значење.

Мала архитектура

Добро дизајниран клупи, барака, табели, саксии со цвеќиња и елементи игралишта може успешно да го оживее соседството, да вдахне нов дух во него, да го направи уникатен и експресивен.

Мала урбана архитектура

Мала архитектура

Како резултат, жителите и туристите поверојатно ќе го посетат.

Видете исто така: Урбанистичко планирање - што точно е тоа?

Мала урбана архитектура - функции

Правилно избрани елементи на уличен мебел, на скоро невидлив начин, помогне во одржување и прилагодување на комуналните функции на просторот.

Елегантни примери може да бидат постовипопречување на кружен или обемен сообраќај саксии со цвеќиња.

Мала архитектура

Во исто време, тие се декорација и спречуваат автомобили да паркираат во забранет град или да го ограничат пристапот до шеталиштето.

Мала архитектура

Друг пример за овој вид се дрво покривки, кои во исто време ја штитат нивната кора, го ограничуваат оштетувањето и претставуваат специфични украси.

Сепак, уличниот мебел е пред сè паркинг и уличен мебел.

Овие вклучуваат различни видови клупи.

Мала архитектура

Мала архитектура

Мала архитектура

Мала архитектура

Широкиот опсег на решенија овозможува употреба на елементи совршено интегрирани во околниот пејзаж.

Најпопуларните се дрвени клупи, но сè почесто има челични клупи, во која било боја и форма, како и генијални бетонски клупи, кои скоро наликуваат на скулптура.

дрвени клупи

дрвени клупи

Покрај клупите, корисниците на урбаниот простор сигурно ќе сакаат да користат шезлонги, кои совршено се вклопуваат не само на булеварот, покрај плажата покрај вода, туку и во паркот, соочувајќи се со сончева светлина.

Видете исто така: Закон за градба и мала архитектура

Дизајн на градска форма

Компанијата е водечки дистрибутер на современи производи за уличен мебел Дизајн на градска форма.

Работи директно со архитектонски студија и дизајнери, со цел да се избере најдобриот стил и функционални карактеристики на малите елементи во архитектурата.

Покрај тоа, поддржува Асоцијација за архитектура на пејзажи, преку директна соработка, како и обезбедување на најновите решенија и производи.

City Forum Design е ексклузивен претставник на одлични италијански компании во Полска - Metalco, Белиталиа oraz Градски дизајн.

Metalco - челик и дрво

Мала архитектура

Мала урбана архитектура е тема што италијанската компанија ја знае многу добро Metalco.

Тој нуди широк спектар на производи, главно во следниве категории: мала градинарска архитектура oraz малку урбана архитектура.

Понудата на Металко вклучува одлични решенија за стилски и функционален развој на паркови, улици, градини и железнички станици.

Металко произведува клупи за паркови, градинарски клупи, градски клупи, клупи за станици - и дрвени и леано железни клупи.

Покрај тоа, асортиманот на оваа компанија вклучува улични корпи, натписи, информативни табли, капаци од дрвја, саксии за цвеќиња, велосипедски држачи, бариери за тревници и разни видови уличен мебел: лежалки, погодни за пристаништето, булеварот, како и за паркот или градската градина.

Белиталиа - елементи од бетон и камен

Белиталиа е една од водечките европски производствени компании градски бетонски агрегат и природен камен, познат по своите решенија за мала архитектура и пејзажна архитектура.

Компанијата работи повеќе од 40 години, одликувајќи се со високо квалитетни производи, иновации и модерен дизајн.

Уличен мебел во проекти Компаниите во Белиталиа првенствено се профилираат бетонски парк, градина и градски клупи. Клупите за домови се честопати една ефективна екипа, создавајќи специфична скулптура.

Покрај тоа, Белиталиа нуди бројни бетонски и камени градинари, не само за единечни цвеќиња или цветни леи, туку и за украсни дрвја.

Покрај тоа, Белиталиа специјализира во при создавање фонтани, постови кои го одделуваат или ограничуваат сообраќајот на шеталиштата и игралиштата, како и цврстите отпадоци од ѓубре направени од бетон, камен или имитација на камен.

Градски дизајн - модерен дизајн

Мала градинарска архитектура, стоп-табли, информативни табли во модерни бои.

Паркови клупи привлекуваат око со модерен дизајн. Декоративни елементи, саксии, прашина за прашина, засолништа за автобуси, или запирање на записи патен сообраќај се само некои од производите на градската пејзажна архитектура на компанијата Градски дизајн.

Високиот стандард за квалитет на производите на City Design е обезбеден со постојани контроли на материјали и технолошки процеси.

На овој начин Градски дизајн е во состојба да ви гарантира голема издржливост на неговите производи, како и усогласеност со стандардите, безбедноста, екологијата, естетиката и удобноста на корисниците.

Погледнете други написи:

31 август 2020

Модерното игралиште овозможува неограничено и безбедно забава на отворено не само за деца од сите возрасти, туку и за млади. ...

17 May 2020

Во моментов, уличниот мебел, исто така, вклучува и капаци од дрвја. Овие функционални и естетски елементи можат да бидат изработени во најразлични материјали. ...

12 May 2020

Системите за греење што се користат во процесот на дезинфекција на сува магла може да се користат на различни места. Тогаш сега ...

6 May 2020

Станици за дезинфекција / станици за хигиена на рацете се новост во нашата понуда како елемент на мала архитектура. Тоа е решение што го поедноставува ...

15 април 2020

Мала архитектура е креирана од мали архитектонски објекти интегрирани во градскиот простор или сместени на приватна сопственост и ...

31 март 2020

Точно е дека професијата архитект е бесплатна професија која може да донесе многу задоволство и материјални придобивки, но начинот да се започне со работа ...