Системи за магла

Системи за греење за дезинфекција на простории со метод на сува магла

Системи за магла што се користат во овој процес дезинфекција метод на сува магла може да се користи на различни места. Сега, кога размислуваме за ефикасен начин за дезинфекција на просториите, ваквите решенија честопати ги земаат предвид оние што се одговорни за здравјето на другите. Овие уреди можат успешно да се користат во просториите на работни места или за време на семејни состаноци, исто така, во градината. Системите за греење се изработени од највисоки елементи, а користените млазници се карактеризираат со висока ефикасност.

Преземете каталози и ценовник >>

Системи за магла за дезинфекција во понудата на Градски формат

Системи за магла

Уредите за магла што го дезинфицираат просторот со методот на сува магла работат со распрснување на маглата заедно со средства за дезинфекција. Таквата подготовка има смртоносен ефект врз бактериите и вирусите присутни во нашето опкружување. Како резултат сува магла има високи продирачки својства и е безбеден за површината со која се става во контакт.

 

Благодарение на можноста за употреба системи за замаглување под сите услови, т.е. страници, w паркови и внатре во зградите, и благодарение на можноста за употреба на соодветни средства за дезинфекција, овие уреди се користат широко.

Современи системи за греење користат за дезинфекција хемиски препарати во форма на густ аеросол, што овозможува дезинфекција, односно се постигнува прилично значително намалување на количината на патогени микроорганизми во воздухот.

Системи за магла

Елиминацијата на патогени микроорганизми со употреба на системи за магла е исто така можно во болници, медицински клиники, станови и јавен превоз.

Имајќи ги предвид упатствата Главен санитарен инспекторза спречување на ширење на COVID-19, ние нудиме современи решенија за зголемување на безбедноста на работното место.

Тие се:

 • безбедно и ефикасно дезинфекција на простори со употреба на методот на сува магла
 • дезинфекција на течности
 • мерки за директна заштита: маски, стакло
 • распрскувачи на течности: стоечки и монтирани на wallид
 • ревизија на просторот и развој на оптимален проток на вработените и клиентите да се минимизира заканата предизвикана од епидемијата COVID-19.

Предложени решенија во врска со станици за дезинфекција, просторите за раздвојување и опрема за лична заштита се истовремено практични и иновативни.

Видете исто така: Нова понуда! Станици за дезинфекција - хигиенски раце од МЕТАЛКО

станици за дезинфекција

Дезинфекцијата на просторот со методот на сува магла овозможува дезинфекција на површините и воздухот. Го спроведува квалификуван тим на вработени со употреба на специјализирани машини и подготовки. Овој метод е одобрен за употреба во јавни институции, јавен превоз, канцеларии, училишта, градинки и болници.

Дезинфекцијата на сува магла е брз и безбеден начин за дезинфекција на простори, заснована врз биоразградлива формула, со одобренија за употреба и потврдена антивирусна активност, исто така, против COVID-19.

РЕВИЗИЈА ЗА ФАЦИЛНОСТ

 • Ние ќе го анализираме функционалниот распоред на вашата зграда
 • Prepareе подготвиме упатства за оптимален проток на вработени и клиенти и минимизирање на ризикот за време на епидемија;
 • Нашето искуство го засноваме на повеќегодишна работа за компании од индустријата HoReCa, ланци на ресторани, каде протокот на луѓе и производи е клучен параметар;
 • Врз основа на ревизијата, ние ќе предложиме конкретни решенија во врска со станици за дезинфекција, простори за раздвојување, опрема за лична заштита, визуелна комуникација

ДИЗИНФЕКЦИЈА НА ЦЕЛИ ПО ПРЕДМЕТНИ МЕТОД

 • ЕДИНСТВЕН РЕШЕНИЕ дозволува дезинфекција на површини и воздух;
 • Изведено од КВАЛИФИРАНА ТИМ користење СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ МАШИНИ
 • СОДРИНА МЕТОД ЗА УПОТРЕБА : во јавните установи, јавниот превоз, канцеларии, училишта, градинки, болници;
 • Ефективно пополнување магла со помош на нашите машини (100 м3 трае околу 6 мин.)
 • Иновативен и безбеден дезинфектен, врз основа на биоразградлива формула, без алдехиди, без хлор, без токсични материи;
 • ПРОИЗВОДОТ СЕ СОДРИНИ И ШЕТКИ ЗА БЕЗБЕДНОСКИ ПОДАТОЦИ прифатливо за употреба

ОБЕДИНЕТЕ АНТИВИРАЛЕН Ефект

Ги исполнува стандардите EN14476 на медицинско поле против видови на не-ковертирани вируси (на пр. Норовирус, Полиовирус, Аденовирус) и куќиште (Вакцинијавирус) кој исто така вклучува COVID-1

ПРОИЗВОД РЕГИСТИРАНА КАКО БИОЦИДАЛЕН ПРОИЗВОД

 • Овластување за трговија со биоцидален производ: бр. 7420/18. ПЗЗ сертификат бр.BK / K / 0863/01/2018
 • Широк биоцидален спектар: Уништува бактерии, вируси, спори-спори, габи, мувла
 • акција: Дезинфекција со целосен спектар, миење, чистење, дезодорирање, освежување на воздухот, отстранување на дамки
 • отстранува: Нечистотија, прашина, прашина, седимент, органски загадувачи, микроорганизми, патогени

Предности и придобивки за корисникот

 • БЕЗБЕДНО за корисникот, заснована врз иновативна, биоразградлива формула без алкохол, без алдехиди, без хлор, без токсични материи.
 • НЕ-запален - формулацијата што не се запалува врз основа на вода го елиминира ризикот од пожар.
 • КОМПАТИВНО - НЕУТРАЛНО за повеќето материјали: пластика, повеќето метали вклучувајќи алуминиум, гумени дихтунзи, премази за боја, ткаенини ...
 • МУЛТИ-задача - миење на рацете, прскање, бришење, активна пена, капење, дезинсекција
 • ПЕРЕЕ И ЧИСТИ ЗА ЧИСТЕЕ - ефикасно ги отстранува дамките и органските загадувачи: отстранува мувла, габи, прашина, маснотии, масло, мрсни дамки од тапацир и теписи, повраќање, измет, крв, распаѓачка храна, органски отпад, ѓубре, итн.
 • Создава АКТИВЕН ПОА во леќата за пена, што ја проширува дејството на вертикалните површини и во каналите
 • 100% сигурност на дезинфекција - тестирана според многу европски стандарди EN. (* табела)
 • ЕФЕКТИВНО ДИЗИНФЕКТИРА TheЕ - Најширок биоциден спектар за најкратко време до 15 минути (бактерии, вируси, габи, спори)
 • БРЗА БИОЦИДАЛНА АКЦИЈА - Уништува Легионела Пневмофила во рок од 1 минута според EN 1040, EN 1276.
 • СПРЕЧУВА формирање на габи, мувла и бактерии затоа што ги уништува спорите - не само што го инхибира растот на микроорганизмите, туку го уништува и нивниот генетски материјал.
 • ОТСТРАНУВА НЕДОГЛАСНО - Трајно го отстранува непријатниот мирис, непријатниот мирис на органски отпад и остава свеж мирис.

Безбедност:

Подготовка на НАНОКЛЕАНСКИОТ АВР ГДУ (ГОДИНА ЗА УПОТРЕБА) е запалив, базиран на вода.

Препаратот е биоразградлив, нетоксичен, не-канцероген, не содржи алергени и не е иритирачки.

Работното решение 5% не е класифицирано како опасно според Регулативата 1272/2008 / ЕЗ.

Да се ​​чува подалеку од деца. Прочитајте го СДС пред употреба.

Единствени карактеристики на решенија засновани на сребрени и бакарни наночестички.
 • ЕФЕКТИВНО ДИЗИНФЕКТИРА TheЕ - Најширок биоциден спектар за најкратко време до 15 минути
  (Бактерии: 1 ÷ 5 минути, Вируси: 5 минути, Габи: 1 ÷ 15 минути, Спори: 5 минути, Микобактерии: 5 минути)
 • БЕЗ БИОЦИДАЛ - ги отстранува бактериите на Легионела Пневмофила за 1 минута според EN 1276.
 • ПРЕДМЕТУВА множење на бактерии, габи и калапи, бидејќи не само што го спречува растот на микроорганизмите, туку го уништува и нивниот генетски материјал. ИСПИТУВАЕ - ИСПИТЕН според многу европски стандарди EN.
 • ОТСТРАНУВА ПОСЛЕДЕН мирис - трајно го отстранува непријатниот мирис на печурки и непријатниот мирис на органски отпад.
 • БЕЗБЕДНО за корисникот, засновано врз иновативна побезбедна формула, без алдехиди, без хлор, без киселини.
 • НЕ-запален - формулацијата врз основа на вода го елиминира ризикот од пожар
 • КОМПАТИВНО - НЕУТРАЛНО за повеќето материјали: пластика, повеќето метали вклучувајќи алуминиум, гумени дихтунзи, премази за боја, ткаенини ...
 • МНОГУ РАБОТА - миење на рацете, прскање, бришење, активна пена, потопување, дезинсекција.
 • МЕЕЕ И ЧИСТ - ефикасно ги отстранува дамките и органските загадувачи: отстранува мувла, габи, прашина, маснотии, масло,
  мрсни дамки од тапацир и теписи, повраќање, фекалии, крв, храна што се распаѓа, органски отпад и др.
 • Има PZH сертификат и ПЕРМИТ за трговија со биоциден производ.

Погледнете примери на реализациите на METALCO

Погледнете други написи:

31 август 2020

Модерното игралиште овозможува неограничено и безбедно забава на отворено не само за деца од сите возрасти, туку и за млади. ...

17 May 2020

Во моментов, уличниот мебел, исто така, вклучува и капаци од дрвја. Овие функционални и естетски елементи можат да бидат изработени во најразлични материјали. ...

6 May 2020

Станици за дезинфекција / станици за хигиена на рацете се новост во нашата понуда како елемент на мала архитектура. Тоа е решение што го поедноставува ...

15 април 2020

Мала архитектура е креирана од мали архитектонски објекти интегрирани во градскиот простор или сместени на приватна сопственост и ...

31 март 2020

Точно е дека професијата архитект е бесплатна професија која може да донесе многу задоволство и материјални придобивки, но начинот да се започне со работа ...

31 март 2020

Канти за сегрегација на отпадот како дел од општинската рециклирање помагаат да се одржат чистите јавни места, да се елиминираат проблемите поврзани со ...