станици за дезинфекција

Нова понуда! Станици за дезинфекција - хигиенски раце од МЕТАЛКО

Станици за дезинфекција / станиците за хигиена на рацете се новост во нашата понуда како елемент мала архитектура. Тоа е решение што ги поедноставува активностите на дезинфекција на рацете и отстранување на отпадот.

Преземете каталози и ценовник >>

 

Станици за дезинфекција

Миење и дезинфекција на рацете Овие се важни активности за ефикасно спречување на ширење на патогени бактерии и вируси, честопати присутни на кожата на рацете.

Особено во тековниот тежок период пандемија на коронавирусефикасно спроведени хигиенски процедури и дезинфекција на раце значајно придонесуваат за намалување на инфекции и намалување на ширење на патогени, и тоа не само во медицински установи, но исто така и во продавници, трговски центри, музеи, индустриски погони, кафулиња, хотели и ресторани, т.е. каде и да има поголеми групи на луѓе.

Видете исто така: Системи за греење за дезинфекција на простории со метод на сува магла

Честото и темелно миење и дезинфекција на рацете пред да влезете во затворени јавни простории, како и за време на работа, шопинг и други активности доведуваат до ефикасно отстранување на загадувачи и патогени микроорганизми од површината на рацете.

Повеќето вируси, вклучувајќи го и коронавирусот што предизвикува болест СОВИД-19, е синџир на РНК покриен со масна мембрана, што го олеснува спречувањето на неговото ширење и заболување со употреба на хемикалии, како што се сапун и средства за дезинфекција.

Светска здравствена организација препорачува правилно миење на рацете со сапун и вода за минимум 30 секунди и употреба на препарати за дезинфекција засновани на мин. 60% алкохол.

Покрај тоа, можете да се заштитите од инфекција користејќи го ракавици за еднократна употреба, маски покривање на носот и устата, исто така крпи за дезинфекција најчесто користени и допрени површини.

Правилниот процес на миење и дезинфекцијата на рацете ја намалуваат микробиолошката флора присутна на кожата на рацете со помош на хемиски средства за дезинфекција.

Триењето на средството за дезинфекција во површината на кожата на рацете треба да трае околу 30 секунди и не треба да заборавите на соодветната количина на препаратот, како и да ја дезинфицирате тешко достапните места на рацете, односно просторот помеѓу прстите.

Често миење и хигиенска дезинфекција на рацете, и покрај фактот дека тие се неопходни за нашата безбедностсепак, тие ја сушат кожата на рацете, што може да предизвика алергиски реакции и воспаление на кожата. За да се намали негативното влијание на средствата за дезинфекција што се користат на кожата на рацете, треба да се користат соодветни хидратантни креми за раце.

За миење на рацете користете производи кои се погодни за кожата.

Дезинфекција Во моментов се користат за дезинфекција препарати базирани на етил или пропил алкохол. Најдобрите содржат и навлажнувачки материи.

Погледнете примери на реализациите на METALCO

Станици за дезинфекција Металко

Дозерите за сапун и средства за дезинфекција предложени од Металко дозволуваат безконтактно дозирање на соодветно, висококвалитетно средство за дезинфекција.

Коломбо целосна станица

станици за дезинфекција

Хигиенските станици (санитарни точки) се практични и елегантни решенија, погодни за употреба во која било просторија.

Нашите уреди се дизајнирани како станици за дезинфекција на рацете и истовремено дистрибутивна точка за материјали корисни во содржината на ширење на COVID-19, како на пр. нараквици, маски или крпи.

Станиците за дезинфекција се дополнително опремени со посебен внатрешен сад за челикшто извршува функции корпа за отпадоци.

Станиците за дезинфекција на Металко се едноставни и интуитивни за употреба системи кои се совршени за јавни места и приватни простори, како што се канцеларии, трговски центри, училишта, спортски сали, ресторани и многу повеќе.

Покрај тоа, станицата за дезинфекција е важна алатка за поддршка во исполнувањето на санитарните услови на работното место и во индивидуалната заштита на работниците, во согласност со министерскиот протокол со кој се уредуваат мерките за намалување на ширењето на коронавирусот на работното место.

Решенијата што се користат во станицата за дезинфекција Металко овозможуваат максимално поедноставување на работата на уредот за дезинфекција, лесно и хигиенско отстранување на отпадот и станиците да ги направат практични и елегантни, а исто така да бидат погодни за употреба во затворени простории.

Контејнерот за отпад овозможува хигиенско собирање и отстранување на отпадот.

Коломбо целосна станица

станици за дезинфекција

Комплетот на станицата за дезинфекција Маталко вклучува:

 • распрскувач за подготовка на раце
 • ракавици за еднократна употреба
 • maski
 • крпа

Димензии на станицата за дезинфекција (верзија со стапала):

Н = 1437 мм, Л = 408 мм, Д = 356 мм,

Внатрешен капацитет на лагер: 60 lt

Тежина: околу 28 кг

Изградба на станица за дезинфекција

Машините за дезинфекција Металко се изработени од обложен челик или не'рѓосувачки челик, со преден панел во една боја, додека страничните панели се достапни во 7 различни бои.

COLOMBO Full Station - верзија од не'рѓосувачки челик

Овие станици за дезинфекција се наменети за внатрешна употреба и се достапни во две верзии:

 • со надворешна структура изработена целосно од не'рѓосувачки челик
 • со надворешна структура изработена од челик обложен во прав, со преден дел со мазна завршница

Благодарение на употребата на автоматски машини за дезинфекција на јавни места и простории на компании, институции и работни места, можно е деконтакција на контакт со рака.

Основниот модул вклучува:

 • пред-позиционирани дупки на предниот ид
 • преграда со врата спуштена на предната страна и рачка за поставување на потребните материјали (марамчиња, ракавици за еднократна употреба, маски)
 • влезна врата со две отвори за отпад
 • заклучување на пролетта
 • прилагодливо дно

БЕРВИН Простор за заштеда

Станици за дезинфекција

МАГЕЛАНО Адаптибилно решение

Станици за дезинфекција

ВЕСППЦИ

Станици за дезинфекција

Видете исто така: Современи отпадоци од улични отпадоци како елемент на урбаната архитектура

На барање на клиентот, следниве дополнителни елементи можат да бидат доставени:

 • автоматско диспензерот
 • универзална рачка од не'рѓосувачки челик
 • четири тркала ABS, наместо прилагодливи нозе

Станица за дезинфекција / дистрибутер КАБРАЛ

Станици за дезинфекција

Тоа е практично и елегантно решение погодно за внатрешна и / или надворешна употреба.

Диспензерот се состои од овална алуминиумска цевка што делува како резервоар за гел за дезинфекција од 8 литри и алуминиум кој не содржи лежишта, во кој има распрскувач на рачни распрскувачи од не'рѓосувачки челик / хром.

Самоострената база е изработена од галванизиран челик со обложена површина во прав, како што е диспензерот.

За употреба на плажа е можно да се вметне контра комора, исто така изработена од алуминиум, во рамките на овална цевка со слој на изолационен материјал и завртка со завртка за позиционирање на песок.

Станици за дезинфекција

Погледнете други написи:

31 август 2020

Модерното игралиште овозможува неограничено и безбедно забава на отворено не само за деца од сите возрасти, туку и за млади. ...

17 May 2020

Во моментов, уличниот мебел, исто така, вклучува и капаци од дрвја. Овие функционални и естетски елементи можат да бидат изработени во најразлични материјали. ...

12 May 2020

Системите за греење што се користат во процесот на дезинфекција на сува магла може да се користат на различни места. Тогаш сега ...

15 април 2020

Мала архитектура е креирана од мали архитектонски објекти интегрирани во градскиот простор или сместени на приватна сопственост и ...

31 март 2020

Точно е дека професијата архитект е бесплатна професија која може да донесе многу задоволство и материјални придобивки, но начинот да се започне со работа ...

31 март 2020

Канти за сегрегација на отпадот како дел од општинската рециклирање помагаат да се одржат чистите јавни места, да се елиминираат проблемите поврзани со ...