Lajme

31 gusht 2020

Një shesh lojrash modern lejon argëtim të pakufizuar dhe të sigurt në ajër të hapur jo vetëm për fëmijët e të gjitha moshave, por edhe për të rinjtë. Të luash në swings dhe të gjitha pajisjet e vendosura në shesh lojërash, veçanërisht kur kryhen në shoqërinë e miqve, është një ...

17 Maj 2020

Aktualisht, mobiljet në rrugë gjithashtu përfshijnë mbulesat e pemëve. Këto elemente funksionale dhe estetike mund të bëhen në një larmi materialesh. Pemët e pranishme në hapësirën urbane janë një garanci për shëndetin, pushimin dhe ndjenjat estetike të banorëve për njerëzit që qëndrojnë në rrethinën e gjelbër. ...

6 Maj 2020

Stacionet e dezinfektimit / stacionet e higjienës së duarve janë një risi në ofertën tonë si një element i arkitekturës së vogël. Isshtë një zgjidhje që thjeshton dezinfektimin e duarve dhe hedhjen e mbeturinave. Shkarkoni katalogë dhe listë çmimesh >> Larja dhe dezinfektimi i duarve janë aktivitete të rëndësishme që lejojnë ...

15 Prill 2020

Arkitektura e vogël është krijuar nga objekte të vogla arkitekturore të integruara në hapësirën e qytetit ose të vendosura në një pronë private, duke i dhënë një karakter specifik një vendi të caktuar. Shtylla betoni, stola moderne, derdhje, dërrasa, vazo lulesh, koshat e mbeturinave, stendat e biçikletave, ...

31 Mars 2020

Isshtë e vërtetë që profesioni i arkitektit është një profesion i lirë që mund të sjellë shumë kënaqësi dhe përfitime materiale, por mënyra për të filluar punën si arkitekt nuk është e thjeshtë ose e shkurtër. Përveç fazës së dukshme të studimit dhe studimit intensiv, arkitekti aspirues duhet gjithashtu ...

31 Mars 2020

Koshat për ndarjen e mbeturinave si pjesë e riciklimit komunal ndihmojnë në mbajtjen e hapësirave publike të pastra, eliminimin e problemeve të dëmtuesve dhe sigurimin e përfitimeve të prekshme mjedisore duke devijuar mbeturinat nga deponitë. Qytetet gjithashtu mund të ulin koston e ndërhyrjeve dhe ...

14 Mars 2020

Një strehë e mirë autobusësh është një komponent thelbësor i çdo sistemi të suksesshëm të tranzitit masiv urban. Ajo që e bën atë të mirë janë pronat që e bëjnë atë mirëmbajtje të ulët dhe rezistent ndaj vandalit. Për më tepër, ajo siguron shikueshmëri dhe qasje të lehtë në autobus, ...

14 Mars 2020

Mund të thuhet se lindja e shenjave dhe tabletave është aq e vjetër sa ekzistenca e njeriut në planet. Lloje të ndryshme të shenjave të informacionit janë përdorur që nga fillimi i botës, secila prej tyre shërbeu në mënyrë efektive për qëllime informacioni. Me zbulimin e bronzit dhe hekurit, njeriu filloi të përdorë këto materiale për ...

4 Mars 2020

Biçikletat duhet të ruhen në kushtet e duhura, kështu që një raft i duhur do të jetë i dobishëm. Isshtë një produkt kaq i gjerë sa që të gjithë do të gjejnë një raft biçikletash optimale për veten e tyre, i cili mund të jetë krejtësisht i ndryshëm nga ato që duken në çdo hap në hapësirën publike. Shihni katalogun e produkteve ...

1 Mars 2020

Ne jemi krenar të njoftojmë se Korridori Smart BHLS Transoceânica nga Guto Indio da Costa mori çmimin prestigjioz IF Design 2020 në kategorinë Design Excelence për strehën interaktive të autobusëve, e cila është pjesë e projektit SMART CITY. Shihni katalogun online të produkteve >> ose ...

21 Shkurt 2020

Një arkitekt punon me planifikimin dhe hartimin e një ndërtese ose strukture. Arkitektët janë në gjendje të analizojnë konceptet ose idetë e klientëve të tyre dhe të krijojnë projekte unike ndërtimi bazuar në to. Puna e arkitektit mund të jetë e ndryshme: disa specializohen në hartimin e ndërtesave ...

21 Shkurt 2020

Sot, planifikimi urban është një nga shkencat më të nevojshme kur merrni parasysh sa e madhe është një pjesë e popullsisë së botës aktualisht jeton në dhe rreth qyteteve. Në 1800, pak më shumë se 2 përqind e popullsisë së botës jetonin në qytete. Deri në vitin 1950, ky numër ishte rritur në 30 përqind. Dhe tani ...

21 Shkurt 2020

Ligji i Ndërtimit është një akt që rregullon dhe përcakton veprimtaritë në fushën e projektimit, ndërtimit, prishjes dhe mbikëqyrjes së ndërtesave. Do fazë e ndërtimit të një ndërtese, nga modeli i saj deri në përfundim, kërkon pajtueshmëri me ligjin e ndërtimit. Ligji i ndërtimeve dhe arkitektura e vogël Sipas ligjit ...

19 Shkurt 2020

Rregullimi i kopshtit duhet të bëhet me shumë kujdes. Sidoqoftë, edhe kur përdoruesi nuk ka një kopsht të madh në dispozicion të tij, por vetëm një kopsht të vogël, apo edhe një ballkon apo tarracë, ai gjithashtu mund të krijojë një pjesë të hapësirës së gjelbër. Baza e saj më pas do të jenë vazot e kopshtit, të cilat ...

15 Shkurt 2020

Gardhi do të jetë aq i mirë dhe i fortë sa shtyllat e gardhit që e mbështesin atë. Pavarësisht nga lloji i materialit që do të bëhen, vlen të njihen avantazhet, disavantazhet dhe përdorimi i shtyllave të gardhit të bëra prej druri, metali, shtyllave të gardheve të betonit dhe të galvanizuar ...

12 Shkurt 2020

Kazanët e mbeturinave, të gjetura në trotuare, në ndalesa, në parqet e qytetit, në terrenet e lojërave, në kutitë e rërës, në kopshte dhe sheshet e qytetit, nganjëherë referohen si kosha mbeturinash rrugësh, kosha rrugësh, kosha të qytetit ose kosha mbeturinash të qytetit. Shihni katalogun online të produkteve ...

3 Shkurt 2020

Stolat e parkut janë një element i domosdoshëm i mobiljeve të rrugës. Nga këndvështrimi i funksioneve të shërbimeve, ato përdoren për ulje, por duke marrë parasysh planifikimin hapësinor, ato janë mobilje urbane. Parqet, sheshet, kopshtet, rrugët dhe ndalesat e qytetit janë të mobiluara me stola. Shihni katalogun ...

28 Janar 2020

Mobiljet në rrugë janë një grup ndërtesash të vogla që ndikojnë dukshëm në perceptimin e hapësirës nga përdoruesit e tij. Throughshtë përmes përdorimit të elementëve të zgjedhur me kujdes të arkitekturës së vogël që zona e zhvilluar merr karakter, shprehje dhe, mbi të gjitha, bëhet ...