Arkitektura e vogël urbane

Arkitektura e vogël urbane

Arkitekturë e vogël është një grup ndërtesash të vogla që ndikojnë dukshëm në perceptimin e hapësirës nga përdoruesit e tij.

Throughshtë përmes përdorimit të elementëve të zgjedhur me kujdes të arkitekturës së vogël që zona e zhvilluar merr karakter, shprehje dhe, mbi të gjitha, bëhet funksionale.

Mobiljet në rrugë ndikojnë në hapësirën përreth, së bashku me bimësinë dhe ndërtesat, duke kontribuar në të rendi hapësinor.

pikëpamje katalog online i produkteve >> lub shkarkoni katalogë >>

Shih shembuj të realizimeve të METALCO

Arkitekturë e vogël

Arkitekturë e vogël

Arkitektura e vogël urbane bëhet ajo që i dallon qytetet.

Pranë objektit, monumentit ose vendit më karakteristik, i dizajnuar me kujdes arkitekturë e vogël mund të bëhet ajo që do të mbahet mend më shumë nga turistët.

Arkitektura e vogël urbane

Do të shoqërohet me një qytet të caktuar. Do t'i dallojë ato në arenën kombëtare dhe ndërkombëtare.

Arkitekturë e vogël

Arkitekturë e vogël

Arkitekturë e vogël

Sot, metropolet kryesore, moderne konkurrojnë me njëra-tjetrën dhe quhen më tërheqëset jo vetëm për turistët, por edhe për banorët, për të cilët padyshim që një formë e hapësirës publike ka një rëndësi të madhe.

Arkitekturë e vogël

Të dizajnuara mirë stola, zhvesh, tavolina, vazo lulesh dhe elementet lojrash mund të ringjallë me sukses lagjen, të marrë frymë në të, ta bëjë atë unik dhe ekspresiv.

Arkitektura e vogël urbane

Arkitekturë e vogël

Si rezultat, banorët dhe turistët do të kenë më shumë të ngjarë ta vizitojnë atë.

Shih gjithashtu: Planifikimi urban - çfarë saktësisht është?

Arkitektura e vogël urbane - funksionet

Elementë të zgjedhur si duhet të mobiljeve në rrugë, në një mënyrë pothuajse të padukshme, të ndihmojë për të ruajtur dhe rregulluar funksionet e shërbimeve të hapësirës.

Shembuj elegant mund të jenë Mesazheduke penguar trafikun rrethor ose të dendur vazo lulesh me lule.

Arkitekturë e vogël

Në të njëjtën kohë, ato janë një dekoratë dhe parandalojnë që makinat të parkojnë në një qytet të ndaluar ose të kufizojnë hyrjen në shëtitore.

Arkitekturë e vogël

Një shembull tjetër i këtij lloji janë mbulesat e pemëve, të cilat në të njëjtën kohë mbrojnë lehun e tyre, kufizojnë dëmtimin dhe përbëjnë dekorime specifike.

Sidoqoftë, mobiljet në rrugë janë mbi të gjitha mobilje parku dhe rruge.

Këto përfshijnë lloje të ndryshme stola.

Arkitekturë e vogël

Arkitekturë e vogël

Arkitekturë e vogël

Arkitekturë e vogël

Gama e gjerë e zgjidhjeve lejon përdorimin e elementeve të integruar në mënyrë të përsosur në peizazhin përreth.

Më të njohurit janë stola prej druri, por gjithnjë e më shpesh ka stola çeliku, në çdo ngjyrë dhe formë, si dhe stola të zgjuara prej betoni, që pothuajse i ngjajnë një skulpture.

stola prej druri

stola prej druri

Përveç stolave, përdoruesit e hapësirës urbane me siguri do të shijojnë përdorimin e karrigeve, të cilat përshtaten në mënyrë të përkryer jo vetëm në bulevard, nga plazhi pranë ujit, por edhe në park, përballë diellit.

Shih gjithashtu: Ligji i ndërtimeve dhe arkitektura e vogël

Dizajni i formës së qytetit

Kompania është distributori kryesor i produkteve moderne të mobiljeve në rrugë Dizajni i formës së qytetit.

Punon drejtpërdrejt me studiot arkitekturore dhe projektuesit, në mënyrë që të zgjedhin stilin më të mirë dhe tiparet funksionale të elementeve të vogla të arkitekturës.

Për më tepër, mbështet Shoqata e Arkitekturës së Peizazhit, përmes bashkëpunimit të drejtpërdrejtë, si dhe ofrimit të zgjidhjeve dhe produkteve më të fundit.

City Forum Design është përfaqësuesi ekskluziv i kompanive të shkëlqyera italiane në Poloni - METALCO, BELLITALIA dhe Dizajni i qytetit.

METALCO - çeliku dhe druri

Arkitekturë e vogël

Arkitektura e vogël urbane është një temë që kompania italiane e njeh shumë mirë METALCO.

Ajo ofron një gamë të gjerë të produkteve, kryesisht në kategoritë e mëposhtme: arkitektura e kopshtit të vogël dhe pak arkitektura urbane.

Oferta e Metalco përfshin ato të shkëlqyera Zgjidhjet për zhvillimin elegant dhe funksional të parqeve, rrugëve, kopshteve dhe stacioneve.

Metalco prodhon stola parku, stola kopshtesh, banka të qytetit, stola stacionesh - të dy stola prej druri dhe gize.

Për më tepër, asortimenti i kësaj kompanie përfshin shporta rruge, poste, tabela informacioni, mbulesa pemësh, enë lulesh, stenda për biçikleta, barriera të lëndinëve dhe lloje të ndryshme të mobiljeve në rrugë: kuvertë, të përshtatshme për skelë, bulevard, park apo kopsht të qytetit.

BELLITALIA - elemente betoni dhe guri

BELLITALIA është një nga kompanitë kryesore prodhuese evropiane agregati i betonit urban dhe guri natyror, i njohur për zgjidhjet e tij për arkitekturën e vogël dhe arkitekturën e peizazhit.

Kompania ka operuar për mbi 40 vjet, duke u dalluar nga produktet me cilësi të lartë, inovacioni dhe dizajni modern.

Mobilje rruge ne projektet Kompanitë Bellitalia janë profilizuar kryesisht parket e betonit, kopshtet dhe stolat e qytetit. Stolat e konvikteve janë shpesh një cast efektiv, duke krijuar një skulpturë specifike.

Për më tepër, Bellitalia ofron enë të shumta prej betoni dhe guri, jo vetëm për lule të vetme ose shtretër lule, por edhe për pemë zbukuruese.

Përveç kësaj, Bellitalia specializohet në në krijimin e burimeve, posteve që ndan ose kufizojnë trafikun në shëtitore dhe terrene lojrash, si dhe koshat e mbeturinave të ngurta të bëra prej betoni, guri ose guri imitues.

Dizajni i qytetit - dizajn modern

Arkitektura e kopshteve të vogla, bordet e ndalimit, tabelat e informacionit me ngjyra në modë.

Stolat e parkut tërheqin vëmendjen me dizajn modern. Elemente dekorative, vazo lulesh, dustbins, strehimoret e autobusëve, ose frenimi i postimeve trafiku rrugor është vetëm disa nga produktet e arkitekturës së peizazhit urban të kompanisë Dizajni i qytetit.

Standardi me cilësi të lartë të produkteve të City Design sigurohet nga kontrollet e vazhdueshme të materialeve dhe proceseve teknologjike.

Në këtë mënyrë Dizajni i qytetit është në gjendje t'ju garantojë qëndrueshmëri të lartë të produkteve të tij, si dhe pajtueshmëri me standardet, sigurinë, ekologjinë, estetikën dhe komoditetin e përdoruesit.

Shih artikuj të tjerë:

31 gusht 2020

Një shesh lojërash modern lejon argëtim të pakufizuar dhe të sigurt në ajër të pastër jo vetëm për fëmijët e të gjitha moshave, por edhe për të rinjtë. ...

17 Maj 2020

Aktualisht, mobiljet në rrugë gjithashtu përfshijnë mbulesat e pemëve. Këto elemente funksionale dhe estetike mund të bëhen në një larmi materialesh. ...

12 Maj 2020

Sistemet e mashtrimit të përdorura në procesin e dezinfektimit të mjegullës së thatë mund të përdoren në vende të ndryshme. Tani për tani që ...

6 Maj 2020

Stacionet e dezinfektimit / stacionet e higjenës së duarve janë një risi në ofertën tonë si një element i arkitekturës së vogël. Shtë një zgjidhje që thjeshton ...

15 Prill 2020

Arkitektura e vogël është krijuar nga objekte të vogla arkitekturore të integruara në hapësirën e qytetit ose vendosur në një pronë private dhe ...

31 Mars 2020

Shtë e vërtetë që profesioni i një arkitekti është një profesion i lirë që mund të sjellë shumë kënaqësi dhe përfitime materiale, por mënyra për të filluar punën ...