bordi informativ

Bordi i informacionit e ka shoqëruar njerëzimin që nga agimi i kohës

Mund të thuhet se lindja e shenjave dhe tabletave është po aq e vjetër sa ekzistenca e njeriut në planet. Lloje të ndryshme të shenjave të informacionit janë përdorur që nga fillimi i botës, secila prej tyre ka shërbyer në mënyrë efektive për qëllime informacioni. Me zbulimin e bronzit dhe hekurit, njeriu filloi t'i përdorë këto materiale për vendosjen e shenjave dhe bordet e informacionit.

pikëpamje katalog online i produkteve >> lub shkarkoni katalogë >>

Shih shembuj të realizimeve të METALCO

Bordet e informacionit në natyrë

Me anë të një jashtme, rezistente ndaj motit tabela e lajmerimit mund të krijoni me lehtësi një pikë të dukshme që përmban njoftime dhe informacion mbi sigurinë në sitin e ndërtimit. vetëm bordi informativ mund të përdoret si një njësi e montuar në mur. Sidoqoftë, kur montohet në kllapa - mund të përdoret si një njësi e lirë.

Bordet e njoftimeve në vend janë të dobishme për të komunikuar në mënyrë efektive informacionin e sigurisë si për punonjësit ashtu edhe për vizitorët vizitues. Bordet e informacionit janë të përshtatshme për të dhënë informacione mbi shëndetin dhe sigurinë në punë, siç janë rregullat e sigurisë në vendin e ndërtimit dhe vendndodhjen e vendeve të rëndësishme, njerëzit ose rrugët e arratisjes.

Shih gjithashtu: Arkitektura e vogël urbane

Zgjidhjet universale janë më të mirat

Bordet me cilësi të lartë mund të përdoren si brenda ashtu edhe jashtë, gjë që i bën ata një zgjidhje universale për çdo kompani apo ngjarje.

Një bord i madh informacioni shtëpie duhet të përmbajë një poster me Aktin e Shëndetit dhe Sigurisë në Punë, dhe mbajtësit e dokumenteve me informacione kryesore mbi rregullat në fuqi në një vend të caktuar. Këto informacione duhet të përfshijnë ndihmën e parë, rreziqet nga zjarri dhe shëndetin dhe sigurinë e vendit të punës.

Një bord informacioni ndihmon për të siguruar që të gjithë punëtorët dhe vizitorët në sitin e ndërtimit janë plotësisht të vetëdijshëm për politikat dhe procedurat në fuqi.

Vlen të kujtohet se shenjat në vendin e ndërtimit duhet të prodhohen nga materiale më të qëndrueshme me cilësi më të lartë, të dizajnuara për t'i bërë ballë kushteve të motit të kërkuar.

Shih gjithashtu: Parket, qyteti dhe stolat e kopshtit

Bordi i informacionit prej druri

Asgjë nuk mund të zëvendësojë ndjenjën tradicionale të bukurisë së drurit të vërtetë. Ky material përzihet mirë me mjedisin rural. Jo vetëm që është e këndshme për syrin, por është gjithashtu rezistent ndaj motit dhe ujit, jo gërryes ose dëmtues dhe ofron shumë përfitime të përdoruesit.

Tabelat e zeza mbahen në gjendje të pacenuar pasi ato nuk do të zbardhen në diell, do të mbajnë lagështi dhe do të vuajnë nga rritja e mykut siç ndodh shpesh me bordet e bazuara me fibra ose pëlhura të mbuluara nga pëlhura.

Shih gjithashtu: Koshat e plehrave moderne si një element i arkitekturës urbane

Tabela dhe GDPR

Në rastin e një tabele informacioni në vendin e ndërtimit - nuk kërkohet pëlqimi i personave të dhënat e të cilëve janë në këtë bord. Bordet e ndërtimit janë plotësisht në përputhje me GDPR, me kusht që përpunimi i të dhënave të jetë në përputhje me dispozitat e ligjit. Ju duhet t'i përmbaheni disa rregullave - minimizoni të dhënat e transferuara, të dhënat duhet të jenë korrekte, ligjore dhe transparente. Ata duhet të sigurojnë integritet dhe konfidencialitet.

Shih gjithashtu: Postimet e gardheve

Një tabelë e plotë e informacionit - si duhet të duket

Bordet ju lejojnë të paraqisni me lehtësi dokumente në lidhje me rregulla të rëndësishme, certifikata dhe informacion, p.sh. politika e dyerve të hapura, politika e shëndetit dhe sigurisë së kompanisë, certifikatat e sigurimit, format e aplikimit, lista e kontakteve të urgjencës, politika e ndihmës së parë, plani i zjarrit, etj.

Informacioni që bordi mund të përmbajë përfshin:

- markë e kompanisë dhe mesazh i sigurisë

- shënjimi i sigurisë

- mbajtësit e dokumenteve

- kornizat e ekranit

- pikat e ndihmës së shpejtë

- stacionet e pastrimit të xhamit

- stacione të larjes së syve

Shih gjithashtu: Tenxhere kopshtesh dhe materiali i tyre - cila është më e mira?

Vendi i ndërtimit dhe ligji

Me një numër të madh të të punësuarve, mund të jetë e vështirë të sigurohet që të gjithë veshin PPE të përshtatshme ku kërkohet.

Shumë vende kanë një kërkesë ligjore që pronarët e vendeve të ndërtimit të postojnë një lloj shenje sigurie tek pronarët e faqeve. Për të zbatuar ligjet dhe rregulloret lokale, duhet të bëni një vlerësim të rrezikut dhe të instaloni shenja që paralajmërojnë punëtorët dhe publikun për rreziqet në vendin tuaj të ndërtimit.

Shenjat e informacionit për sitet e ndërtimit janë jashtëzakonisht të dobishme për një sërë arsyesh, përveçse të zbatojnë ligjet dhe rregulloret lokale. Ato mund të ndihmojnë në promovimin e një ndjenje të sigurisë në vendin e ndërtimit dhe mund të ofrojnë këshilla, udhëzime dhe këshilla për t'ju ndihmuar të rritni produktivitetin tuaj.

Shih gjithashtu: Ligji i ndërtimeve dhe arkitektura e vogël

Mimet për bordet e informacionit

Bordet, të disponueshme në madhësi me porosi për të përshtatur çdo hapësirë, janë shtypur me ngjyra të vetme ose të plotë duke përdorur bojëra të qëndrueshme, rezistente ndaj rrezatimit UV dhe janë në dispozicion në një larmi materialesh. Për këtë arsye, çmimi i billboard do të ndryshojë në varësi të shkallës së personalizimit dhe materialeve të përdorura.

bordi informativ

Bordi është një vitrinë specifike e kompanisë

Pamja e jashtme e vendit të ndërtimit paraqet jo vetëm vetë projektin, por tërë industrinë. Shtë e rëndësishme që të ketë informacion të rëndësishëm në sitin e ndërtimit për të ndihmuar në promovimin e një imazhi pozitiv të industrisë.

Shih gjithashtu: Raft për biçikleta - llojet dhe përparësitë

Shih artikuj të tjerë:

31 gusht 2020

Një shesh lojërash modern lejon argëtim të pakufizuar dhe të sigurt në ajër të pastër jo vetëm për fëmijët e të gjitha moshave, por edhe për të rinjtë. ...

17 Maj 2020

Aktualisht, mobiljet në rrugë gjithashtu përfshijnë mbulesat e pemëve. Këto elemente funksionale dhe estetike mund të bëhen në një larmi materialesh. ...

12 Maj 2020

Sistemet e mashtrimit të përdorura në procesin e dezinfektimit të mjegullës së thatë mund të përdoren në vende të ndryshme. Tani për tani që ...

6 Maj 2020

Stacionet e dezinfektimit / stacionet e higjenës së duarve janë një risi në ofertën tonë si një element i arkitekturës së vogël. Shtë një zgjidhje që thjeshton ...

15 Prill 2020

Arkitektura e vogël është krijuar nga objekte të vogla arkitekturore të integruara në hapësirën e qytetit ose vendosur në një pronë private dhe ...

31 Mars 2020

Shtë e vërtetë që profesioni i një arkitekti është një profesion i lirë që mund të sjellë shumë kënaqësi dhe përfitime materiale, por mënyra për të filluar punën ...