enë kopshti

Tenxhere kopshtesh dhe materiali i tyre - cila është më e mira?

Rregullimi i kopshtit duhet të bëhet me shumë kujdes. Sidoqoftë, edhe kur përdoruesi nuk ka një kopsht të madh në dispozicion të tij, por vetëm një kopsht të vogël, apo edhe një ballkon apo tarracë, ai gjithashtu mund të krijojë një pjesë të hapësirës së gjelbër. Baza e saj do të jetë atëherë enë kopshtizgjedhja e të cilave është shumë e madhe.

pikëpamje katalog online i produkteve >> lub shkarkoni katalogë >>

Tenxhere kopshtesh

Cilat tenxhere për të zgjedhur kopshtin, duke marrë parasysh materialin ose madhësinë e tyre?

Shih gjithashtu: Arkitektura e vogël urbane

Llojet e vazove të kopshtit

Tenxheret e kopshtit janë në dispozicion në një gamë shumë të gjerë zgjedhjesh. Ato ndryshojnë në formë, madhësi dhe material, kështu që gjithçka varet nga ideja e rregullimit të hapësirës. Nëse tenxheret janë të ndara sipas materialit të tyre, merren parasysh sa vijon:

Tenxhere druri kopshti

Tenxhere druri kopshti - siç dihet, druri është një material natyral, falë të cilit tenxhere prej kopshti prej druri do të futen në çdo kopsht apo tarracë pa përjashtim. Në fund të fundit, është gjithashtu një stil interesant dhe shkathtësi. Kjo është arsyeja pse enët e kopshtit prej druri do të mbushin në mënyrë të përkryer hapësirën me stola prej druri, bastun prej palme kacavjerrëse ose tekno-bastun prej palme kacavjerrëse, si dhe do të përshtaten në një hapësirë ​​më pak klasike.

Shih shembuj të realizimeve të METALCO

Tenxhere kopshtesh prej betoni

enë kopshti

Tenxhere kopshtesh prej betoni - enë prej kopshti prej betoni më shpesh përdoren në hapësirat publike. Sidoqoftë, ato gjithashtu mund të vendosen në kopshte shtëpi, ballkone ose tarraca. E rëndësishmja, nga pikëpamja e përdorimit, tenxheret e kopshtit prej betoni janë të rënda, dhe për këtë arsye nga njëra anë rezistente ndaj gusts me erë, dhe nga ana tjetër e vështirë për tu lëvizur. Nëse këto janë hapësira të vogla, ato gjithashtu mund të mbingarkohen me pamjen e tyre. Atëherë ia vlen të investoni në enë prej kopshti prej betoni me forma të drejtuara, ose tenxhere vetëm duke imituar beton.

Tenxhere plastike kopshti

Tenxhere plastike kopshti - ky lloj tenxhere karakterizohet kryesisht nga një çmim i ulët. Përveç kësaj, është një gamë e madhe e produkteve (përfshirë enë kopshtesh të mëdhenj dhe të vegjël plastikë, enë kopshtesh të ulëta dhe të larta, enë kopshtesh moderne dhe klasike). Më shpesh ato janë të lehta dhe për këtë arsye janë të lehta për t'u transportuar. Nga ana tjetër, ato trokiten lehtë nga grykët e erës, kështu që - veçanërisht enët plastike të mëdha - ia vlen të shtoni peshë shtesë. Një vrimë në pjesën e poshtme të tenxhereve plastike do të jetë gjithashtu e dobishme, e cila do të sigurojë hidratimin e duhur të bimës së mbjellë në të.

Tenxhere kopshtesh qeramike

Tenxhere kopshtesh qeramike - padyshim, enët prej kopshtesh qeramike (të mëdha dhe të vogla) janë një nga vazot më të përdorura, pasi ato përbëjnë një lloj aranzhimi interesant. Ato janë të lehta për tu lëvizur dhe përveç kësaj janë rezistente ndaj kushteve të motit. Më e rëndësishmja, për sa i përket kujdesit ndaj bimëve, ato sigurojnë qarkullimin e duhur të ajrit. Fatkeqësisht, enët prej kopshtesh qeramike nuk janë shumë të qëndrueshme dhe të lehta për t'u thyer, për shembull kur lëvizni ose mbani.

Tenxhere me kopsht guri

Tenxhere me kopsht guri - enë jashtëzakonisht elegante dhe ekskluzive, por edhe të shtrenjta për kopshtin, të cilat përdoren më shpesh në vende publike (p.sh. në varreza). Materiali për enët prej guri mund të jetë prej graniti ose mermeri.

Tenxhere kopshtesh metalike

Tenxhere kopshtesh metalike - enët metalike janë zakonisht produkte relativisht të vogla, shpesh duke përdorur alumin ose çelik të galvanizuar, i cili i mbron ata nga korrozioni. Përveç kësaj, ato janë enë kopshtesh rezistente ndaj acareve që mund të lihen jashtë gjatë gjithë vitit. Ato duhet të trajtohen si enë kopshtesh moderne.

Tenxhere me tenxhere ose bastun prej palme kacavjerrëse

Tenxhere me tenxhere ose bastun prej palme kacavjerrëse - enë lulesh të shkëlqyera për kopshte të stilit, ballkone, tarraca dhe gazebos në një stil modern. Ato ofrojnë një përzgjedhje të gjerë për sa i përket formës dhe madhësisë që mund të shërbejë si mbulesë për tenxheren e duhur të një materiali të ndryshëm. Dallimi midis bastunit dhe polenit të patatit është, ndër të tjera, rezistenca ndaj lagështirës dhe rrezet e diellit. Sigurisht, poli bastun prej palme kacavjerrëse duket më mirë në këtë drejtim.

Shih gjithashtu: Parket, qyteti dhe stolat e kopshtit

Apo ndoshta enë dekorative të qytetit?

Zgjedhja e tenxhereve për kopshte është e madhe, veçanërisht pasi në disa kopshte mund të vini bast origjinale, një nga një lloj enë qyteti. Në këtë rast, këto janë zakonisht enë të mesme të mëdha ose të paktën, kështu që ato do të funksionojnë mirë në hapësira më të mëdha, megjithëse nuk është rregull. Tenxhere me lule të zgjedhura siç duhet me siguri do të zbukurojnë kopshtin dhe do t'i shtojnë asaj ngjyrën.

Si rregull, është një formë tradicionale, minimaliste, falë së cilës do të përshtatet në mënyrë të përkryer në rregullimin e kopshtit, veçanërisht në një stil modern. Për më tepër, nga njëra anë, ato janë enë dekorative, nga ana tjetër, praktike me funksione shtesë:

  • tabelë,
  • vend,
  • enë lulesh të ndezura.

Në këtë mënyrë, ato ndërthurin estetikën me funksionin praktik. Tenxhere do të shërbejë si një vend për lule, shkurre ose pemë miniaturë, si dhe një tryezë, vend, ose pas muzgut do të shënojë rrugë komunikimi në kopsht.

Shih gjithashtu: Koshat e plehrave moderne si një element i arkitekturës urbane

 

Cilat enë kopshtesh për të zgjedhur?

Pra, është qartë e dukshme që ekziston një përzgjedhje shumë e madhe e vazove të kopshtit, kështu që të gjithë duhet të gjejnë diçka të drejtë për kopshtin, ballkonin ose tarracën e tyre. E gjitha varet nga rregullimi i hapësirës, ​​për shembull nga stili tradicional, modern ose avangard. Disa do të zgjedhin enë druri, të tjerët do të zgjedhin enë prej metali ose guri. Tenxhere të vogla rekomandohen për ballkon, por enë të mëdha kopshtesh do të jenë të përshtatshme për një tarracë më të madhe. Vini re gjithashtu se secila prej vazove mund të dekorohet lirshëm, për shembull nga artizanat gjithnjë e më të zakonshëm, arkat, dhe madje edhe pikturuar.

Për shumë njerëz, çmimi është sigurisht edhe kriteri i përzgjedhjes. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se duhet të bastisni në tenxhere të lira kopshti. Shitje (p.sh. në Dizajni i formës së qytetit) është një mundësi e mirë për të blerë tenxhere të mira nga materiale me cilësi të lartë me çmime tërheqëse. Në këtë mënyrë ju mund të kurseni shumë, duke blerë të lirë enë kopshti bërë prej betoni, dhe madje edhe enë prej guri ekskluzive.

Një tjetër kriter i përzgjedhjes janë bimët që përdoruesi dëshiron të mbjell në hapësirën e gjelbër të kopshtit, tarracës apo ballkonit të tij. Jo gjithmonë duhet të jenë enë të mëdha kopshtesh. më të vogla, Tenxheret e varura do të funksionojnë mirë me bimët në ngjitje dhe rizoma. Në ato më të mëdha madje mund të rriten edhe shkurre dhe pemë xhuxhëshdhe në tenxhere të zgjatura të të gjitha llojeve herbs.

Shih gjithashtu: Postimet e gardheve

Shih artikuj të tjerë:

31 gusht 2020

Një shesh lojërash modern lejon argëtim të pakufizuar dhe të sigurt në ajër të pastër jo vetëm për fëmijët e të gjitha moshave, por edhe për të rinjtë. ...

17 Maj 2020

Aktualisht, mobiljet në rrugë gjithashtu përfshijnë mbulesat e pemëve. Këto elemente funksionale dhe estetike mund të bëhen në një larmi materialesh. ...

12 Maj 2020

Sistemet e mashtrimit të përdorura në procesin e dezinfektimit të mjegullës së thatë mund të përdoren në vende të ndryshme. Tani për tani që ...

6 Maj 2020

Stacionet e dezinfektimit / stacionet e higjenës së duarve janë një risi në ofertën tonë si një element i arkitekturës së vogël. Shtë një zgjidhje që thjeshton ...

15 Prill 2020

Arkitektura e vogël është krijuar nga objekte të vogla arkitekturore të integruara në hapësirën e qytetit ose vendosur në një pronë private dhe ...

31 Mars 2020

Shtë e vërtetë që profesioni i një arkitekti është një profesion i lirë që mund të sjellë shumë kënaqësi dhe përfitime materiale, por mënyra për të filluar punën ...