koshat e mbeturinave

Koshat e plehrave moderne si një element i arkitekturës urbane

Koshat e rrushit, të gjetura në trotuare, në ndalesa, në parqe të qytetit, në shesh lojërash, në kuti rëre, në kopshte dhe sheshe të qytetit, nganjëherë quhen kanaçe plehrash rruge, koshat e rrugës, koshat e qytetit ose koshat e mbeturinave të qytetit.

pikëpamje katalog online i produkteve >> lub shkarkoni katalogë >>

Përveç stolave ​​të parkut, ato janë elementët më të zakonshëm arkitekturë e vogël urbane. Të zgjedhura me kujdes, ato jo vetëm që përzihen me rrethinat, por mund të jenë elementi karakteristik i saj, një tipar dallues që formon rendin hapësinor.

Koshat e copëzave janë një element dekorativ

Kanaçe mbeturinash në natyrë dhe koshat e rrugës janë një pamje që shfaqet në hapësirën urbane në çdo hap. Ndoshta ia vlen t'i përdorësh ato për t'i dhënë hapësirës një karakter unik dhe koherent?

Ne kemi në dispozicion një gamë të gjerë materialesh të ndryshme dhe një gamë të plotë ngjyrash. Kjo, e kombinuar me një formë interesante dhe zbukurime, mund të rezultojë në integrimin e plotë të koshit të plehrave në hapësirën tashmë të rregulluar urbane. Mund të përdoret gjithashtu një qasje e dytë, krejt e ndryshme. Vetë koshat e mbeturinave mund të dalin duke u dhënë rrugë, shesheve dhe parqeve tona diçka që do t'i bëjë ata të dalin jashtë.

Kova e qytetit mund të jetë e stilizuar në përputhje me projektimin e ndërtesave përreth ose me hartimin e elementeve të tjerë të arkitekturës së peizazhit urban, si p.sh. stola parku, stenda për biçikleta, borde informacioni dhe ndalesa të transportit publik.

Shih shembuj të realizimeve të METALCO

Atëherë ata do të përbëjnë një element tjetër të një koncepti koherent, të menduar mirë. Si për sa i përket modelit, stilit dhe ngjyrave.

Koshat e rrushit

Në një qasje tjetër, koshat tanë të plehrave mund të qëndrojnë jashtë mjedisit. Ata mund të marrin formën e kafshëve ose figurave, duke aluduar në histori, legjenda, mite ose thjesht emrin e një vendi. Me ngjyrat e tyre, ata mund të qëndrojnë larg nga rrethina. Merrni vëmendjen, dhe kështu të kujtohet si një element dallues, origjinal.

Llojet e koshave për mbeturina

Koshat e mbeturinave të rrugës ndahen më shpesh sipas: materialit nga i cili janë bërë, mundësia e ndarjes, opsionet shtesë të pajisjeve. Të gjitha këto kanaçe plehra në natyrë janë të ndryshme nga ato kazanët e mbeturinave shtëpiake që mund t'i blejmë në dyqane të tilla si Ikea, Castorama ose Leroy Merlin. Ato duhet të jenë shumë më të qëndrueshme, rezistente ndaj kushteve të motit, gërryerjes, vandalizmit, dhe gjithashtu të lehta për tu zbrazur.

Koshat më të thjeshtë dhe më të zakonshëm të plehrave janë koshat e vetëm të thjeshtë. Ata mund të kenë një kapak, një çati, një mbulesë për të parandaluar që mbeturinat të shpërthehen, ose ato mund të jenë një strukturë e hapur. Sidoqoftë, kanaçet e plehrave të qytetit gjithashtu mund të kenë pajisje shtesë, si psh. Kova mund të integrohet me një stol ose me pajisje të tjera parku.

Shportat në rrugë mund të kenë një ose më shumë dhoma. Koshat me shumë dhoma lejojnë ndarjen dhe riciklimin e mbeturinave.

Koshat e copëzave mund të jenë të rënda, të betonit, të vendosura direkt në tokë. Pesha e tyre siguron rezistencë të lartë ndaj vandalizmit. Ato janë të qëndrueshme dhe shërbejnë për shumë vite.

Kanaçe të mbeturinave në rrugë mund të jenë gjithashtu një strukturë e lehtë, metalike, e varur më shpesh në një pol të mbërthyer në tokë. Koshat e tillë të mbeturinave janë të lirë apo edhe më të lirë. Mimi varet kryesisht nga kostoja e materialit prej të cilit mund të bëhet mbeturina. Zbrazja e koshave të tillë të mbeturinave mund të lehtësohet nga një sistem i pjerrësisë. Estetika e tyre shpesh nuk është më e larta, kështu që këto shporta janë zbukuruar me arkë, p.sh., të bëra nga copa prej druri.

Shih artikuj të tjerë:

31 gusht 2020

Një shesh lojërash modern lejon argëtim të pakufizuar dhe të sigurt në ajër të pastër jo vetëm për fëmijët e të gjitha moshave, por edhe për të rinjtë. ...

17 Maj 2020

Aktualisht, mobiljet në rrugë gjithashtu përfshijnë mbulesat e pemëve. Këto elemente funksionale dhe estetike mund të bëhen në një larmi materialesh. ...

12 Maj 2020

Sistemet e mashtrimit të përdorura në procesin e dezinfektimit të mjegullës së thatë mund të përdoren në vende të ndryshme. Tani për tani që ...

6 Maj 2020

Stacionet e dezinfektimit / stacionet e higjenës së duarve janë një risi në ofertën tonë si një element i arkitekturës së vogël. Shtë një zgjidhje që thjeshton ...

15 Prill 2020

Arkitektura e vogël është krijuar nga objekte të vogla arkitekturore të integruara në hapësirën e qytetit ose vendosur në një pronë private dhe ...

31 Mars 2020

Shtë e vërtetë që profesioni i një arkitekti është një profesion i lirë që mund të sjellë shumë kënaqësi dhe përfitime materiale, por mënyra për të filluar punën ...