Mbulesat e pemëve

Mbulesat e pemëve

Obecnie arkitekturë e vogël urbane po ashtu mbulesat e pemëve. Këto elemente funksionale dhe estetike mund të bëhen në një larmi materialesh.

Pemët e pranishme në hapësira urbane është një garanci për shëndetin, pushimin dhe ndjenjat estetike të banorëve për njerëzit që qëndrojnë në rrethinën e gjelbër. Pemët pastrojnë ajrin, prodhojnë oksigjen, ulin temperaturën e ambientit në ditët e nxehta, rritin lagështinë e ajrit, përmirësojnë menaxhimin e ujit dhe zvogëlojnë zhurmën e qytetit dhe forcën e erës.

pikëpamje katalog online i produkteve >> lub shkarkoni katalogë >>

Sidoqoftë, në mënyrë që ata të rriten dhe zhvillohen siç duhet, ata duhet të mbrohen nga ngjarje të dëmshme që mund t'i shkatërrojnë ata.

Kjo është arsyeja pse mbulesat e pemëve përdoren gjithnjë e më shumë, të cilat janë ideale jo vetëm në parqet dhe në sheshe, por edhe në shëtitore dhe në qendrat e qytetit.

Mbulesat mbrojnë pemët nga kafshët, këmbësorët dhe makinat që lëvizin mbi to.

Shih shembuj të realizimeve të METALCO

Mbulesa pemësh dhe hekura prej pemësh metalike dhe gize

Mbulesat e pemëve dhe grilat për metalet dhe pemët prej gize krijojnë mbrojtje dekorative për bimët që ndodhen jo vetëm në hapësirën urbane, por edhe në kopshte.

Ato prodhohen në madhësi dhe forma të ndryshme.

Mbulesat e pemës së gize kanë modele të zbukuruara dhe moderne që i përshtaten çdo hapësire urbane dhe periferie.

Shih gjithashtu: Parket, qyteti dhe stolat e kopshtit

Rojet e pemëve të destinuara për mbrojtjen e tyre mund të jenë horizontale ose vertikale.

Mbulesat, të dizajnuara si grilat pemë horizontale, d.m.th., mbrojnë sistemin rrënjor të pemës nga çdo dëmtim mekanik, duke siguruar një rrjedhë të lirë të ujit.

vertikale mbulesat e pemëve ata kryejnë funksione mbrojtëse dhe estetike, duke siguruar rritjen e lirë të bimëve pa kërcënime nga kalimtarët, automjetet ose kafshët.

Shih gjithashtu: Tenxhere kopshtesh dhe materiali i tyre - cila është më e mira?

Stili i duhur i mbulesave të pemëve të përdorura i bën ata një element të arkitekturës së vogël që dekoron hapësirën urbane.

Mbulesat funksionale dhe elegante metalike për pemët janë një mbrojtje jashtëzakonisht e dëshirueshme për pemët, dhe falë formave dhe ngjyrave të tyre moderne, ato bëhen një zbukurim i hapësirave publike.

Mbulesat e pemëve arkitekturë e vogël, e cila ekziston me sukses në zhvillimin urban, ku gjelbërimi urban është përdorur në një hapësirë ​​të kufizuar, si një dekorim natyror në përbërjen e rrugëve të blerjes dhe komunikimit.

Mbulesa metalike për pemë janë zgjidhje estetike që mbrojnë bimësinë urbane, por në të njëjtën kohë lejojnë rrjedhjen e lirë të ujit në sistemin rrënjor.

Shih gjithashtu: Raft për biçikleta - llojet dhe përparësitë

Pemët në qytet janë veçanërisht të prekshme nga dëmtimet, jo vetëm dëmtimet kimike, të shkaktuara, për shembull, nga tymrat e tepruar të makinerive, por edhe nga dëmtimet mekanike. Kështu që ata kërkojnë kujdes të veçantë. Prandaj, në vendet me hapësirë ​​të kufizuar dhe mjete të rënda dhe trafik të këmbësorëve, zonat e gjelbërta urbane duhet të mbrohen posaçërisht. Një mbulesë e përshtatshme e pemëve mbron bimën jo vetëm kundër vandalizmit, por edhe kundër faktorëve të tjerë.

Grilat horizontale dhe mbulesat vertikale të bëra prej gize dhe metali janë jashtëzakonisht rezistente ndaj faktorëve të jashtëm dhe dëmtimeve mekanike, kështu që ato mbrojnë në mënyrë të përsosur pemët. Elementet e mbulesave të pemëve, të përputhura në mënyrë të përshtatshme me pemët dhe hapësirat urbane, janë një zbukurim shtesë i vendit.

Forma tradicionale ose moderne e mbulesave të pemëve dhe vuajave përshtatet në mënyrë të përsosur në karakterin e një hapësire të caktuar urbane.

Shih gjithashtu: Postimet e gardheve

Rojet vertikale të pemëve përdoren gjithashtu në kopshtet shtëpiake dhe pemishte, ku ato mbrojnë në mënyrë efektive pemët frutore nga dëmtimet e shkaktuara nga kafshët që gëlojnë leh ose gjethet e pemëve. Mbulesat e pemëve frutore prandaj ato janë po aq të nevojshme sa në qytete, sepse sigurojnë sigurinë e bimëve në kopshte dhe çerdhe.

Ndonjëherë bladat e lojërave të egra ose kositës dëmtojnë pemët në mënyrë të pakthyeshme, veçanërisht ekzemplarët më të rinj. Mbulesat e përshtatshme të pemëve do t'i lejojnë ata të rriten me qetësi.

Mbulesat e pemëve me vrima të vogla do të dëshmohen veçanërisht mirë gjatë dimrit, kur lepurin dhe dreri po kërkojnë ushqim dhe gërvishtje me padurim në pemët në kopshte. Mbulesa të tilla do t'i sigurojnë pemës ajrosje dhe dritë të përshtatshme, dhe në të njëjtën kohë parandalojnë kafshët të dëmtojnë bagazhin e pemës.

Për të mos dëmtuar rrënjët e pemëve frutore dhe shkurreve zbukuruese gjatë kositjes, ia vlen të përdorni mbulesa pemësh që mbulojnë rrënjët dhe bllokojnë rritjen e barit rreth pemëve.

Mbulesat e pemëve

Mbulesat e pemëve janë bërë një element i shpeshtë i mbrojtjes së bimëve të kopshtit dhe zonave të gjelbërta urbane nga dëmtimet mekanike. Përveç mbulesave, lloje të ndryshme të hekura pemësh përdoren për të mbrojtur sistemin rrënjor të pemës nga dëmtimet dhe për të siguruar hyrjen e ujit në pemë.

Shih gjithashtu: Postime konkrete

 

Shih artikuj të tjerë:

31 gusht 2020

Një shesh lojërash modern lejon argëtim të pakufizuar dhe të sigurt në ajër të pastër jo vetëm për fëmijët e të gjitha moshave, por edhe për të rinjtë. ...

12 Maj 2020

Sistemet e mashtrimit të përdorura në procesin e dezinfektimit të mjegullës së thatë mund të përdoren në vende të ndryshme. Tani për tani që ...

6 Maj 2020

Stacionet e dezinfektimit / stacionet e higjenës së duarve janë një risi në ofertën tonë si një element i arkitekturës së vogël. Shtë një zgjidhje që thjeshton ...

15 Prill 2020

Arkitektura e vogël është krijuar nga objekte të vogla arkitekturore të integruara në hapësirën e qytetit ose vendosur në një pronë private dhe ...

31 Mars 2020

Shtë e vërtetë që profesioni i një arkitekti është një profesion i lirë që mund të sjellë shumë kënaqësi dhe përfitime materiale, por mënyra për të filluar punën ...

31 Mars 2020

Koshat e ndarjes së mbeturinave si pjesë e riciklimit komunal ndihmojnë për të mbajtur të pastër hapësirat publike, për të eleminuar problemet që lidhen me ...