derdh

Një strehë autobusi

bajat strehë për autobusë është një komponent thelbësor i çdo të suksesshëm urban sistemi i transportit publik. Ajo që e bën atë të mirë janë pronat që e bëjnë atë mirëmbajtje të ulët dhe rezistent ndaj vandalit. Përveç kësaj, ai siguron shikueshmëri dhe qasje të lehtë në autobus, është i rehatshëm, i sigurt dhe siguron informacion të qartë.

pikëpamje katalog online i produkteve >> lub shkarkoni katalogë >>

Shih shembuj të realizimeve të METALCO

Një strehë e dizajnuar mirë, e rehatshme mund të bëjë që pritja e autobusit të ketë një përvojë të këndshme dhe madje interesante.

Vendosja e llojit të strehimit për t'u përdorur në një zonë të caktuar kërkon një analizë të kushteve ekzistuese dhe të parashikuara, si dhe disa njohuri për karakteristikat e një lokacioni të mirë dhe modelin e strehës.

Shih gjithashtu: Bordet e informacionit

Ku është e nevojshme një strehë autobusi?

Ekzistojnë disa udhëzime të përgjithshme që duhet të ndiqen kur vendosni nëse është e nevojshme apo jo një karport. Situatat në të cilat është e nevojshme drita janë: lagjet ku autobusët drejtohen rrallë; zona tregtare me shërbim të shpeshtë dhe nivele të larta të trafikut, si dhe zona ku siguria është çështje. Për më tepër, ato janë gjithashtu lagje me shumë njerëz të moshuar ose të dobët, dhe zona ku moti është i pafavorshëm.

Shih gjithashtu: IF Design Award 2020 për markën Metalco për strehimin e ndërveprimit të autobusëve, i cili është pjesë e projektit SMART CITY

vend

Vendet e mira të strehimit të autobusëve janë afër dyqaneve me pakicë me produkte në lidhje me nevojat e pasagjerëve (p.sh. furra buke, luleshitës, lajmet, etj.) Dhe janë të hapura natën vonë, pranë hyrjeve në ndërtesat e zyrave dhe në lidhje me me pajisje të tjera të tilla si stola.

Hapjet e hyrjes dhe hyrjes duhet të jenë të orientuara në mënyrë që njerëzit të mbrohen nga era. Sidoqoftë, është e rëndësishme që faqja e karportit që gjendet përballë rrugës të jetë e hapur për të lejuar pasagjerët të hipin dhe të ndriçojnë me lehtësi autobusin.

Shih gjithashtu: Parket, qyteti dhe stolat e kopshtit

Stacionet e autobusëve pasqyrojnë atmosferën e qytetit

Një strehim autobusi duhet të jetë i dizajnuar për të pasqyruar qytetin në të cilin ndodhet. Kjo mund të arrihet përmes përdorimit të materialeve lokale dhe detajeve të projektimit. Shpesh, strehëzat standarde mund të përshtaten për të pasqyruar tiparet unike të zonës në të cilën ndodhen.

Ndalet jeshile

Një mënyrë e mirë për të kombinuar pamjen e strehës me karakterin e qytetit janë të ashtuquajturat ndalesa jeshile Bimët rezistente ndaj kushteve të vështira të motit janë mbjellë në çatitë metalike. Një procedurë e tillë përmirëson efektin vizual dhe e bën ndalesën, përveç rolit të saj praktik, gjithashtu të këndshëm për syrin.

Shih gjithashtu: Koshat e plehrave moderne si një element i arkitekturës urbane

dukshmëri

Njerëzit duhet të shohin autobusin që vjen. Strehëzat e dizajnuara dobët, të cilat pengojnë pamjen e afrimit të autobusëve, do t'i detyrojnë njerëzit të largohen nga strehëzat për të parë autobusët që vijnë. Njerëzit duhet të jenë në gjendje të hipin në autobus të qetë.

Komoditeti dhe komoditeti - ndalet Vjenezi

Ndalimet duhet të ofrojnë një vend për t'u ulur, për t'u mbrojtur nga elementët dhe për të siguruar një ndjenjë të sigurisë dhe mbrojtjes. Njerëzit duhet ta dinë se kur do të arrijë autobusi dhe ku do të shkojë.

Ndalesa vjeneze ato janë një lehtësi për personat me aftësi të kufizuara dhe të sëmurë, dhe shkurtojnë kohën e nevojshme për të hipur në autobus ose tramvaj. Ky emër ngjitet në ndalesa, ku pasagjerët futen brenda komunikimit direkt nga rruga.

Shtë e drejtë të themi se shumica e njerëzve ndalojnë autobusin si të mirëqenë, por kur filloni t'i studioni ato, bota hapet. Disa stacione autobusësh mund të jenë të bukura dhe madje të japin përshtypjen se koha e pritjes po rrjedh. Ndërkohë, një ndalesë e projektuar dobët mund të prish sistemin e qytetit të tranzitit nga brenda dhe t'i bëjë udhëtarët të ndjehen si qytetarë të klasit të dytë.

Shih gjithashtu: Postimet e gardheve

Dimensionet e një strehe autobusi, vendet dhe pengesat e pjerrëta

Numri i vendeve duhet të varet si nga numri i njerëzve që do të përdorin ndalesën dhe sasia e kohës që njerëzit do të kalojnë duke pritur. Kur njerëzit presin gjatë, ose ku ndalesa përdoret nga njerëz të moshuar ose të dobët, zakonisht kërkohet më shumë shkallëzim sesa në vendet ku autobusi udhëton më shpesh.

Orari i udhëtimit, informacioni i rrugës dhe harta duhet të vendosen brenda ose pranë strehëzave të autobusëve, por jo në atë mënyrë që të bllokojnë pamjen e autobusit që vjen.

derdh

Shih gjithashtu: Tenxhere kopshtesh dhe materiali i tyre - cila është më e mira?

Mirëmbajtja - cilat materiale për strehimin?

Për të qenë të qëndrueshëm, strehimoret e ndalimit duhet të përbëhen nga përbërës strukturorë dhe panele izolues, jo nga "mure perde" të përkohshme ose seksione dekorative që shkatërrohen lehtësisht. Në përgjithësi, ndërtimi i çelikut funksionon më së miri. Druri nuk është aq i qëndrueshëm dhe betoni ka tendencë të jetë monolit në dukje dhe është lehtësisht i çngjyrosur dhe i ndyrë. Për fleksibilitet, montimi duhet të bëhet me fiksim të bulonave sesa me hedhje në vend.

Materialet duhet të jenë rezistente ndaj vandalit, rezistente ndaj mbishkrimeve dhe kushteve të motit, kripës dhe ndryshkut, dhe të lehtë për tu pastruar. Përdorimi i plastikës ose Plexiglas nuk rekomandohet pasi ka tendencë të zbardhet dhe gërvishtet lehtë, duke zvogëluar dukshmërinë nga strehimi.

Ka studime Kushe tregojnë se një strehim i mirëmbajtur i autobusëve do të respektohet më mirë dhe më pak i prirur për vandalizëm dhe abuzime të tjera sesa ai që mirëmbahet.

Shih gjithashtu: Ligji i ndërtimeve dhe arkitektura e vogël

Pamja ka rëndësi dhe ndikon në pranimin e shërbimit - çmimin e karportit

Ndërsa mund të duket kundërintuitive, duke i kushtuar vëmendje detajeve të dizajnit siç janë tabela e 'autobusit tjetër', stolat dhe strukturat e tjera të strehimit mund t'i bëjnë autobusët të duken më të shpejtë, edhe nëse kohët aktuale të autobusëve mbeten të njëjta. Ky lloj efekti psikologjik sugjeron që sistemet e tranzitit mund të dëshirojnë t'i kushtojnë më shumë vëmendje ndalesave sesa thjesht të përqendrohen në rritjen e zonës së shërbimit.

Prandaj, çmimi nuk duhet të luajë një rol më të madh kur zgjedh një ndalesë - sa më e mirë të jetë cilësia dhe sa më këmbëngulëse, aq më e mirë do të jetë pritja e shërbimit nga pasagjerët.

Shih gjithashtu: Raft për biçikleta - llojet dhe përparësitë

Shih artikuj të tjerë:

31 gusht 2020

Një shesh lojërash modern lejon argëtim të pakufizuar dhe të sigurt në ajër të pastër jo vetëm për fëmijët e të gjitha moshave, por edhe për të rinjtë. ...

17 Maj 2020

Aktualisht, mobiljet në rrugë gjithashtu përfshijnë mbulesat e pemëve. Këto elemente funksionale dhe estetike mund të bëhen në një larmi materialesh. ...

12 Maj 2020

Sistemet e mashtrimit të përdorura në procesin e dezinfektimit të mjegullës së thatë mund të përdoren në vende të ndryshme. Tani për tani që ...

6 Maj 2020

Stacionet e dezinfektimit / stacionet e higjenës së duarve janë një risi në ofertën tonë si një element i arkitekturës së vogël. Shtë një zgjidhje që thjeshton ...

15 Prill 2020

Arkitektura e vogël është krijuar nga objekte të vogla arkitekturore të integruara në hapësirën e qytetit ose vendosur në një pronë private dhe ...

31 Mars 2020

Shtë e vërtetë që profesioni i një arkitekti është një profesion i lirë që mund të sjellë shumë kënaqësi dhe përfitime materiale, por mënyra për të filluar punën ...