postime konkrete

Postime konkrete

Arkitekturë e vogël përbëjnë të lehtë objekte arkitekturore të përzier në Hapësira Urbane ose të vendosura në një pronë private dhe duke i dhënë një karakter specifik një vendi të caktuar. Postime konkrete, moderne stola, zhvesh, tavolina, vazo lulesh me lule, koshat e mbeturinave, qëndron biçikleta, mbulesat e pemëve dhe hapësirat e lojërave gjallërojnë hapësirën dhe e bëjnë atë unik, të bukur dhe funksional.

pikëpamje katalog online i produkteve >> lub shkarkoni katalogë >>

Shih shembuj të realizimeve të METALCO

Postime konkrete

Elementë të tillë janë gjithashtu plaçkë betoni të vendosur në hapësirën urbane dhe pengimi i lëvizjes rrethore në një zonë të caktuar. Ato janë një dekoratë dhe në të njëjtën kohë kanë një funksion të rëndësishëm, duke parandaluar parkimin në vende të papërshtatshme.

postime konkrete

Larmia e modeleve lejon zgjedhjen e posteve konkrete që përputhen në mënyrë të përsosur me hapësirën urbane përreth.

Postimet më të përdorura janë prej druri, çeliku dhe betoni.

Postimet e betonit të gardhit, ndryshe nga postimet prej druri, janë bërë nga një material shumë i qëndrueshëm që nuk kalbet dhe është rezistent ndaj sulmit të insekteve.

Postimet e betonit janë të forta dhe të qëndrueshme.

Ato shpesh përdoren në fermat, kopshtet shtëpiake dhe kopshtet e shtëpive, si dhe në hapësirat publike urbane, për shembull si biletat e parkimit ose skermë.

Postimet e betonit janë gjithashtu një element i pandashëm i arkitekturës së vogël, jo vetëm në hapësirat publike, por edhe në pronat private.

Një gardh thuhet se kryen mirë funksionin e tij kur kryen mirë postime rrethojashqë i përbëjnë ato. Materiali nga i cili do të bëhen ato ju lejon të përcaktoni forcën dhe zbatimin e tyre. Postimet e gardhit mund të bëhen prej druri, metali, betoni ose çeliku i galvanizuar.

Ato ndryshojnë në çmim, qëndrueshmëri, lehtësi në instalim dhe estetikë.

Edhe pse hekurat beton ato janë shumë të qëndrueshme, disavantazhi i tyre është brishtësia dhe plasaritja e shpeshtë. Nëse uji mblidhet në çarje, mund të ngrijë gjatë dimrit dhe të bëjë që pjesët e postës të prishen.

Disa njerëz preferojnë të përdorin postime të bëra nga materiale të tjera, duke përfshirë: çeliku i galvanizuar, metali lub dru.

Postime konkrete ato zakonisht janë më të shtrenjta se homologët e tyre prej druri, por nuk kërkojnë mirëmbajtje vjetore dhe impregnim.

Dobësitë janë se është mediokër post konkret peshon deri në 40 kg, gjë që rrit koston e montimit, megjithëse nga ana tjetër, postimet konkrete ofrojnë një mbështetje vërtet të fortë.

Dyqanet e betonit mund të blihen në dyqanet e përmirësimit të shtëpisë ose direkt nga prodhuesi, i cili në përgjithësi ofron produkte me qëndrueshmëri më të madhe dhe dizajn më pak të zakonshëm.

Postime konkrete Dizajni i formës së qytetit

Shtyllat prej betoni City Form Design karakterizohen nga një dizajn modern dhe cilësia e lartë e këtyre produkteve sigurohet nga kontrollet e shpeshta të materialeve dhe proceseve teknologjike.

Kompania jonë punon me më të mirët studiot arkitekturore dhe projektuesit, i cili siguron stilin dhe funksionalitetin më të mirë të elementeve të vogla të arkitekturës të prodhuara prej tij.

postime konkrete

City Design është përfaqësuesi ekskluziv i kompanive italiane Metalco dhe Bellitalia në Poloni.

Metalco ofron një gamë të gjerë të produkteve të kopshtit të vogël dhe arkitekturës së qytetit të bëra prej çeliku dhe druri.

Oferta përfshin elemente të hapësirës urbane, d.m.th. parqe, rrugë, kopshte dhe stacione.

Metalco prodhon stola, shporta rruge, poste, borde informacioni, mbulesa pemësh, enë lulesh, racks biçikletash dhe lloje të ndryshme të mobiljeve në rrugë, p.sh. karriget në kuvertë të qytetit.

BELLITALIA është një nga kompanitë kryesore prodhuese agregati i betonit, mermerit dhe gurit natyrortë cilat përdoren për të krijuar elemente të arkitekturës së vogël urbane.

postime konkrete

Kompania është themeluar në vitet 60 në Itali dhe dallohet akoma me produkte me cilësi të lartë, risi dhe dizajn modern.

BELLITALIA Srl prodhon elemente të arkitekturës së vogël urbane. Ka stola prej betoni të profilizuar, tabela informacioni, enë prej betoni dhe guri, burime, postime që kufizojnë trafikun në shëtitore dhe fusha lojrash, si dhe kazanët e mbeturinave prej guri të betonit, gurit ose imitimit, të njohura në të gjithë botën.

Bellitalia prodhon dhe shet qindra sende funksionale dhe elegante, të përshtatshme në mënyrë të përkryer për çdo hapësirë ​​urbane.

Për të pasuruar koleksionin, materiale të reja u shtuan në projektet në zhvillim: çelik inox, gize dhe druri në atë mënyrë që ato të përputhen me betonin dhe të krijojnë një stil krejt të ri.

Në prodhimin e tij, BELLITALIA® gjithashtu përdor elemente prej gurësh të çmuar dhe agregat mermeri me një ngjyrë të pasur dhe cilësi karakteristike.

Sot Bellitalia është një lider në prodhimin dhe shitjen e mobiljeve në rrugë. Përdor materiale të tilla si lloje të ndryshme të betonit (HPC, UHPC), gurë mermeri natyral të rikuperuar, agregat graniti, beton me shkëlqim, dru dhe çelik.

Materialet për prodhimin e betonit të përdorur nga BELLITALIA® vijnë nga Dolomitet përreth. Kjo lejon konsumin e ulët të karburantit dhe emetimet e ulëta të CO2 për transportin e tyre.

Materialet nga guroret italiane riciklohen dhe përdoren për të prodhuar një konglomerat me gurë të çmuar.

Betoni i prodhuar në këtë mënyrë është një material i gjithanshëm, i qëndrueshëm dhe i riciklueshëm, kështu që numri i ripërdorimeve është i pakufizuar.

Betoni ultratense

Në vitin 2015, BELLITALIA® zhvilloi një formulë inovative Beton ultratense®.
Shtë një material i ri që ju lejon të krijoni objekte novatore dhe interesante të përdorura në hapësirën publike urbane.

Beton ultratense® është markë e regjistruar vetëm e Bellitalia. Ajo u zhvillua në bashkëpunim me shkencëtarë të Fakultetit të terështjes, Mjedisit dhe Inxhinierisë Urbane në Universitetin e Marche (SIMAU) dhe studiot e dizajnit me famë botërore.

Materiali inovativ prej betoni i bërë me përdorimin e teknologjive të fundit Ultratense Concrete® është jashtëzakonisht plastik dhe falë vetive të tij mund të hidhet edhe në kallëpe.

UTC® është një material me veti të shkëlqyera mekanike, i cili mundëson prodhimin e produkteve me shtresa shumë të hollë dhe një hapësirë ​​të lakuar tre-dimensionale.

Shih artikuj të tjerë:

31 gusht 2020

Një shesh lojërash modern lejon argëtim të pakufizuar dhe të sigurt në ajër të pastër jo vetëm për fëmijët e të gjitha moshave, por edhe për të rinjtë. ...

17 Maj 2020

Aktualisht, mobiljet në rrugë gjithashtu përfshijnë mbulesat e pemëve. Këto elemente funksionale dhe estetike mund të bëhen në një larmi materialesh. ...

12 Maj 2020

Sistemet e mashtrimit të përdorura në procesin e dezinfektimit të mjegullës së thatë mund të përdoren në vende të ndryshme. Tani për tani që ...

6 Maj 2020

Stacionet e dezinfektimit / stacionet e higjenës së duarve janë një risi në ofertën tonë si një element i arkitekturës së vogël. Shtë një zgjidhje që thjeshton ...

31 Mars 2020

Shtë e vërtetë që profesioni i një arkitekti është një profesion i lirë që mund të sjellë shumë kënaqësi dhe përfitime materiale, por mënyra për të filluar punën ...

31 Mars 2020

Koshat e ndarjes së mbeturinave si pjesë e riciklimit komunal ndihmojnë për të mbajtur të pastër hapësirat publike, për të eleminuar problemet që lidhen me ...