postime rrethojash

Postimet e gardheve

Gardhi do të jetë po aq i mirë dhe i fortë sa postime rrethojashqë i mbështesin ato. Pavarësisht nga lloji i materialit që do të bëhen, vlen të njihen avantazhet, disavantazhet dhe përdorimi i shtyllave të gardhit prej druri dhe metali, postime të gardhit të betonit i postime të galvanizuara.

pikëpamje katalog online i produkteve >> lub shkarkoni katalogë >>

Disa nga këto mundësi janë më të përballueshme, disa janë më të qëndrueshme se të tjerët. Ato gjithashtu ndryshojnë në lehtësinë e instalimit dhe estetikës. Postimet e gardheve janë një element i pandashëm arkitekturë e vogël urbane në hapësirat publike, si dhe një pjesë e rrethimit të pasurive të patundshme private.

Shih gjithashtu: Koshat e plehrave moderne si një element i arkitekturës urbane

Postimet e gardhit të betonit

Betoni është një material i fortë që nuk do të kalbet ose sulmohet lehtësisht nga insektet, që do të thotë se është një material ndërtimi shumë i qëndrueshëm, i fortë dhe me një jetë shërbimi të provuar dhe të gjatë.

Në kontrast me postimet e gardhit prej druri, postime të gardhit të betonit ato janë bërë nga një material që nuk përkeqësohet dhe nuk është i ekspozuar ndaj kalbjes ose sulmit nga insektet. Konsumatorët shpesh zgjedhin beton në vend të drurit, veçanërisht kur bëhet fjalë për rrethimin e hapësirave publike.

 

Postime prej betoni të gardhit ato janë të forta dhe të qëndrueshme. Ato janë një zgjidhje perfekte për të gjitha llojet e pasurive të patundshme, të tilla si fermat, kopshtet shtëpiake dhe oborret, si dhe hapësirat publike - ato shpesh përdoren si banakë parkimi.

Postime prej betoni të gardhit mund të përdoret për të mbështetur një gardh prej kopshti prej druri. Ato do të zgjasin me vite dhe mund të përdoren për të mbështetur pothuajse çdo lloj paneli.

Shih shembuj të realizimeve të METALCO

Postimet e galvanizuara të çelikut

Përparësitë postime galvanizuese të gardhit forca është faktori kryesor. Ata nuk kanë frikë nga kushtet e vështira të motit dhe ata mbajnë pamjen e tyre të paqartë me vite.

Shumë njerëz preferojnë pamjen e çelikut të galvanizuar mbi aluminin, pasi ngjan ngushtë me një gardh hekuri të punuar me hijeshi. Për më tepër, sepse postime të galvanizuara çeliku ato janë kaq të forta dhe të qëndrueshme, shumë kompani ofrojnë një garanci të përjetshme për to.

Postimet e gardheve

Postime të galvanizuar me gardh janë një lloj gardhi dekorativ i famshëm për qëndrueshmërinë e tij. Termi "i galvanizuar" do të thotë që çeliku është i veshur me një shtresë mbrojtëse të zinkut për të parandaluar ndryshkjen dhe korrozionin. Postime të galvanizuar me gardh janë në dispozicion në një larmi të gjerë ngjyrash dhe modelesh. Ato mund të jenë të vogla dhe tipike dekorative, ose të mëdha - atëherë ato përmbushin funksione mbrojtëse si mbështetëse gardhi.

Postimet metalike

Avantazhi i parë postime metalike mbi ato standarde prej druri, kostoja e tyre është më e ulët. Postimet e gardheve metalike ato janë më të lira, si për të blerë ashtu edhe për të instaluar. Për më tepër, ato mund të zëvendësohen lirë nëse dëmtohen përtej riparimit.

Postimet e gardheve metalike janë një zgjedhje e shkëlqyeshme për të gjithë klientët që kërkojnë një zgjidhje të fortë dhe të qëndrueshme. Ata po bëhen gjithnjë e më popullore postime metali katror, të cilat janë një alternative minimiste për postimet klasike të gardhit të rrumbullakët.

Dru - një klasik me klas

Postime prej druri të gardhit ato janë të rrënjosura thellë në vetëdijen tonë dhe në histori. Druri është një material klasik dhe fisnik që nuk do të dalë kurrë nga moda. Postime prej druri të gardhit ato janë vizualisht tërheqëse dhe zakonisht të lira. Për më tepër, është një zgjidhje shumë e gjithanshme, ajo vjen në shumë modele dhe stile të ndryshme. Sidoqoftë, nuk duhet të harrohet se druri kërkon mirëmbajtje dhe se mirëmbajtja mund të jetë shteruese dhe e shtrenjtë.

Për dallim nga postimet konkrete, postimet e gardhit prej druri mos chip ose plas. Nëse një çarje e vogël shfaqet në beton, uji mund të depërtojë në kolonë. Nëse uji në post ngrin, mund të shkaktojë që çarja të zgjerohet me kalimin e kohës.

Cena individual postime rrethojash

Në varësi të modelit dhe materialit prej të cilit janë bërë postimet e gardhit të çmimeve e tyre mund të jetë krejt e ndryshme. Ju duhet të mendoni për faktin se postime të gardhit të betonit zakonisht janë më të shtrenjta se homologët e tyre prej druri. Plus, mesatare postë gardh betoni peshon mbi 40 kg dhe shpesh mund të grumbullohet nga shumë njerëz, gjë që kërkon më shumë kohë dhe rrit kostot e punës. Postime të galvanizuar me gardh natyrisht ato do të jenë më të shtrenjtat, por për shkak të jetëgjatësisë dhe qëndrueshmërisë së tyre, ata do të paguajnë pas një kohe të gjatë.

Shumë njerëz pyesin se ku mund të blejnë postime rrethojash dhe dyqanet e tjera DIY kanë një gamë të gjerë të këtyre produkteve. Sidoqoftë, prodhuesit e drejtpërdrejtë të postave të gardhit do të jenë gjithmonë në gjendje të ofrojnë produkte me qëndrueshmëri më të madhe, të bëra me precizion. Për më tepër, këto do të jenë produkte më pak të zakonshme që me siguri do të tërheqin vëmendjen e kalimtarëve të intriguar.

Baza e montimit - d.m.th.  si të gërmoni postimet e gardhit thellë?

Instalimi i shtyllave të gardhit është një nga hapat më të rëndësishëm në procesin e ngritjes së një gardhi - siguron qëndrueshmëri dhe qëndrueshmëri të gardhit gjatë çdo ere, shiu ose reshje bore.

Meqenëse integriteti i gardhit varet nga mënyra e instalimit dhe vendosjes së posteve, është e rëndësishme të dini si të gërmosh thellë në postimet e gardhit. Mbi të gjitha, gardhi duhet të jetë i qëndrueshëm. Për të përmbushur këtë gjendje, posta duhet të varroset përafërsisht 40 cm deri në 80 cm. Sa më i lartë të jetë posti, aq më i thellë duhet të futet në tokë.

Nëse planifikojmë t’i vendosim postimet në tokë të dendur balte, përveç që kemi njohuri për të si të gërmosh thellë në postimet e gardhit, duhet të mbani mend gjithashtu të vendosni një shtresë zhavorri në pjesën e poshtme të vrimës së shtyllës. Kjo do të ndihmojë në kullimin e ujit dhe ta bëjë gardhin më rezistent ndaj ngricave. Nëse po gërmojmë në tokë ranore, zhavorri nuk do të funksionojë aq mirë sa një stabilizues. Në këtë rast, betoni do të jetë mënyra më e mirë për të ankoruar postimet e gardhit.

Shih gjithashtu: Parket, qyteti dhe stolat e kopshtit

Shih artikuj të tjerë:

31 gusht 2020

Një shesh lojërash modern lejon argëtim të pakufizuar dhe të sigurt në ajër të pastër jo vetëm për fëmijët e të gjitha moshave, por edhe për të rinjtë. ...

17 Maj 2020

Aktualisht, mobiljet në rrugë gjithashtu përfshijnë mbulesat e pemëve. Këto elemente funksionale dhe estetike mund të bëhen në një larmi materialesh. ...

12 Maj 2020

Sistemet e mashtrimit të përdorura në procesin e dezinfektimit të mjegullës së thatë mund të përdoren në vende të ndryshme. Tani për tani që ...

6 Maj 2020

Stacionet e dezinfektimit / stacionet e higjenës së duarve janë një risi në ofertën tonë si një element i arkitekturës së vogël. Shtë një zgjidhje që thjeshton ...

15 Prill 2020

Arkitektura e vogël është krijuar nga objekte të vogla arkitekturore të integruara në hapësirën e qytetit ose vendosur në një pronë private dhe ...

31 Mars 2020

Shtë e vërtetë që profesioni i një arkitekti është një profesion i lirë që mund të sjellë shumë kënaqësi dhe përfitime materiale, por mënyra për të filluar punën ...