shportat e ndarjes

Koshat e ndarjes së mbeturinave

Shporta për ndarje mbeturina si pjese e riciklimi komunal ndihmojnë për të mbajtur pastër hapësirat publike, për të eleminuar problemet e dëmtuesve dhe për të siguruar përfitime të prekshme mjedisore duke devijuar mbeturinat nga deponitë. Qytetet gjithashtu mund të zvogëlojnë kostot e depozitimit dhe shpenzimet e tjera të depozitimit të mbeturinave, dhe të rrisin sasinë e fondeve dhe kredive përmes riciklimit të programeve stimuluese.

Sidoqoftë, shpesh qytetet kanë një problem të madh me trajtimin e duhur të këtyre mbeturinave: numri i koshave të mbeturinave publike është i pamjaftueshëm për popullatën, duke rezultuar në hedhjen e mbeturinave direkt në rrugë dhe trotuare.

pikëpamje katalog online i produkteve >> lub shkarkoni katalogë >>

Shih shembuj të realizimeve të METALCO

Shih gjithashtu: Parket, qyteti dhe stolat e kopshtit

Koshat e riciklimit

Shtë shumë e rëndësishme të vendosni artikujt e saktë në koshin e plehrave. Sa më shumë ndotës vendosim në koshin e riciklimit, aq më pak vlerë mund të riciklojmë.

Veçanërisht të dobishëm në procesin e riciklimit janë koshat e ndarjes me kapakë që kanë fotografi ose shenja në to, kështu që ju mund të shihni se çfarë mund dhe nuk mund të riciklohen. Veryshtë shumë e thjeshtë, thjesht shikoni fotot dhe shikoni nëse mbeturinat mund të riciklohen - nëse diçka nuk është në foto - hidhni ato në kosh.

Koshat e riciklimit duhet të jenë rezistentë ndaj të gjitha kushteve të motit. Për më tepër, nëse ato janë brenda ndonjë prej tyre architecturally lub Planifikim Urban hapësirë ​​e projektuar - ia vlen t'i bësh ato të përshtaten në peizazh.

Shporta për ndarje

Një kosh elegant, që strehimi të marrë forma të pazakonta, të harmonizuara me fasadën e një ndërtese aty pranë, me siguri do të tërheqë vëmendjen dhe do të përmirësojë ndjenjën vizuale dhe estetike të kalimtarëve.

Shih gjithashtu: Bordet e informacionit

Shporta të mbeturinave ushqimore

Koshat e riciklimit çojnë në një zvogëlim të prodhimit të mbeturinave ushqimore. Disa nga koshat e mbetjeve ushqimore gjithashtu kanë funksionin e veçantë të shndërrimit të mbeturinave organike në plehrash. Ky material përdoret më pas në kopshte shtëpiake ose transferohet në ferma.

Një zgjidhje moderne - koshat për riciklimin në qytet të mundësuar nga energjia diellore

Kjo teknologji lejon deri në katër herë sasinë e mbeturinave që duhet të ruhen para se të boshatisen. Për dallim nga metoda tradicionale e grumbullimit dhe riciklimit të mbeturinave, kjo metodë mundëson monitorimin e kontejnerëve përmes teknologjive të tilla si IoT (Internet of Things), i cili lejon qytetin të zvogëlojë kostot e grumbullimit të mbeturinave dhe të eleminojë problemin e kontejnerëve të tejmbushur.

Shih gjithashtu: Një strehë autobusi

Riciklimi në shtëpi - koshat e ndarjes

Riciklimi është një nga mënyrat më të mira për të mbrojtur mjedisin dhe për të luftuar ndryshimin e klimës, por ne duhet ta bëjmë atë në mënyrë që ai të funksionojë. Hedhja e mbeturinave problematike në koshat tanë në shtëpi vetëm e vështirëson procesin. Ndarja dhe pastrimi i përpiktë i paketimit nga produktet ushqimore të mbetura do t’i kursejë të gjithëve para dhe kohë.

Ndërsa kontejnerët bëhen gjithnjë e më elegant, prodhuesit me të vërtetë po përpiqen t'i bëjnë ato pjesë e pamjes dhe shfaqjes së përgjithshme të kuzhinës, si dhe një pikë referimi për biseda në kuzhinë. Sigurisht, ata nuk do të harrojnë për ata që do të preferojnë të fshehin mbeturinat pa sy.

Shih gjithashtu: Ligji për ndërtimin dhe arkitektura e vogël

Koshi i plehrave nën lavaman

integruar koshat e ndarjes së mbeturinavetë cilat mund të instalohen lehtësisht brenda dollapit të kuzhinës janë një zgjidhje e përshtatshme dhe e paqartë. Para se të vendosni për këtë opsion, ia vlen të siguroheni që keni hapësirë ​​(thellësi dhe lartësi e përshtatshme, dhe nuk ka tuba ose furnizim me ujë në rrugë). Me ndarje për mbeturina ushqimore dhe mbeturina të përziera, si dhe një sirtar i riciklimit të thellë dhe tërheqës, mund të keni gjithçka në një hapësirë.

Klasik - kuti plehash çeliku për kuzhinë

Një enë e ngurtë dhe e përgatitur e mbeturinave të kuzhinës është një zgjidhje praktike, estetike dhe e qëndrueshme për një kohë të gjatë. Zakonisht çeliku koshat e plehrave kanë dy pedale të trasha çeliku që hapin fletët e sipërme, të cilat janë gjithashtu prej çeliku të pastër lehtë. Kova të brendshme strehojnë lehtësisht mbetjet dhe ndihmojnë në ndarjen e tyre. Sigurisht, versioni tipik klasik me një ndarje dhe një pedale që hap leshin do të sjellë gjithashtu rezultatin.

Shih gjithashtu: Tenxhere kopshtesh dhe materiali i tyre - cila është më e mira?

Enë mbeturinash

Një kosh mbeturinash projektuesi mund të jetë një nga më elegantët në treg, por pamja nuk mjafton. Krijoni kombinimin tuaj të përsosur të kontejnerëve - p.sh. tre kontejnerë 11 litërsh për plastikë, letër / karton dhe materiale jo të riciklueshme. Shportat e mbetjeve plastike janë një zgjidhje jashtëzakonisht praktike dhe e lirë në të njëjtën kohë. Përveç kësaj, në varësi të nevojave të familjes, ju mund të zgjidhni një grup të një kapaciteti specifik në mënyrë që të jetë më i përshtatshmi për nevojat tuaja.

Shih gjithashtu: Raft për biçikleta - llojet dhe përparësitë

Pse e kufizoni veten - duke kombinuar stilet

Gjëja e madhe për këtë treshe shportash themelore është se ata të gjithë punojnë së bashku. Ato mund të vendosen në dhomën e shërbimeve dhe do të jenë ideale për ndarjen e mbeturinave. Nuk ia vlen ta kufizoni veten vetëm në një lloj kosh mbeturinash. Shporta nën lavaman për ndarjen e mbeturinave, për shembull, mund të përdoret për mbeturina të biodegradueshme. Tre enë mbeturinash në dhomën e shërbimeve mund të jenë përkatësisht për alumin, qelq dhe letër. Dhe koshi diku tjetër, p.sh. për mbeturina jo të riciklueshme. Në këtë mënyrë, ju do të shmangni mbingarkimin e akumulimeve të koshave të riciklimit në një hapësirë ​​të ngushtë, duke ruajtur stilin dhe pamjen estetike të banesës ose shtëpisë.

Shih gjithashtu: Postimet e gardheve

Shih artikuj të tjerë:

31 gusht 2020

Një shesh lojërash modern lejon argëtim të pakufizuar dhe të sigurt në ajër të pastër jo vetëm për fëmijët e të gjitha moshave, por edhe për të rinjtë. ...

17 Maj 2020

Aktualisht, mobiljet në rrugë gjithashtu përfshijnë mbulesat e pemëve. Këto elemente funksionale dhe estetike mund të bëhen në një larmi materialesh. ...

12 Maj 2020

Sistemet e mashtrimit të përdorura në procesin e dezinfektimit të mjegullës së thatë mund të përdoren në vende të ndryshme. Tani për tani që ...

6 Maj 2020

Stacionet e dezinfektimit / stacionet e higjenës së duarve janë një risi në ofertën tonë si një element i arkitekturës së vogël. Shtë një zgjidhje që thjeshton ...

15 Prill 2020

Arkitektura e vogël është krijuar nga objekte të vogla arkitekturore të integruara në hapësirën e qytetit ose vendosur në një pronë private dhe ...

31 Mars 2020

Shtë e vërtetë që profesioni i një arkitekti është një profesion i lirë që mund të sjellë shumë kënaqësi dhe përfitime materiale, por mënyra për të filluar punën ...