Kamar Arsitéktur

Kamar Arsiték Républik Polandia

Sanaos, profésional arsiték a freelancer anu bisa mawa loba kapuasan jeung kauntungan bahan, tapi jalan anu ngamimitian sakumaha hiji arsiték teu gampang atawa pondok. Salian panggung atra ulikan jeung pangajaran intensif, arsitek aspiring ogé kudu milik ka IARP (Kamar Arsiték Républik Polandia).

Témbongkeun katalog produk online >> atawa download katalog >>

Kamar Arsitéktur

Kumaha carana janten arsiték?

Judul insinyur arsiték tiasa didapet saatos réngsé diajar siklus kahiji. Judul arsitek insinyur master diraih saatos réngsé dina siklus kadua. Judulna, Nanging, henteu langsung méré otorisasi kana prakték profési. Numutkeun hukum Polandia, ukur hiji jalmi nu dina daftar teh Kamar arsiték Republik Polandia mangrupa arsiték sanggup practicing profési. Janten IARP mangrupikeun hiji-hijina panto gerbang karir pikeun arsiték anu hoyong pisan ngarengsekeun proyék komersial kahijina.

Kamar Arsitéktur

Tempo ogé: IF Desain Award 2020 kanggo merek Metalco pikeun panyumputan beus interaktif, anu mangrupikeun bagian tina proyek SMART CITY

Kamar Arsiték Républik Polandia

Kamar Arsiték Républik Polandia mangrupikeun awak anu tugas utami dibahas dina patung nyaéta panyalindungan rohangan sareng, sadayana, arsitéktur anu dianggap salaku hadé umum. Salaku tambahan, IARP ngawasi kinerja anu bener tina fungsi teknis anu digunakeun dina konstruksi sareng mariksa kualitas kaahlian konstruksi anu dianggo dina spésial arsitéktur. Tangtosna, pangawasan ieu ngan ukur anggota Kamar Arsiték Républik Polandia. Kusabab ieu, penting pisan pikeun arsiték ngora anu hoyong ngalakukeun anu munggaran proyék komérsialjadi milik IARP.

Tempo ogé: Hukum konstruksi sareng arsitéktur leutik

Tugas sareng kagiatan Badan Arsiték Républik Polandia

Kamar Arsitek Republik Polandia ogé ngurus sababaraha tugas tambahan, diantarana, antara séjén: ngajaga profesi hiji arsiték salaku mandiri, ngajagaan judul IARP Arsiték, ngembangkeun sababaraha standar ngeunaan pagelaran karya ku arsiték, damel peraturan sareng nyaluyukeun peraturan-peraturan ngeunaan biaya pikeun anggota, sareng ogé tujuan pikeun ngenalkeun program anu cocog sareng program EU di paguron Polandia.

Dina ngalaksanakeun kagiatan tambihan na, IARP gawé bareng sareng pamaréntahan diri profésional tina insinyur konstruksi. Kamar Arsiték Républik Polandia ogé gawé bareng sababaraha organisasi anu sanés pikeun ngahontal tujuanana. Kamar Arsiték Républik Polandia henteu ngan ukur ngawujudkeun peraturan sareng standar karya, tapi ogé ngurus masalah pendidikan, ilmiah, budaya sareng téknis.

Sanaos kagiatan anu cukup lega tina IARP, kedah émut yén tujuan overarching utami nya éta ngajagi rohangan sareng arsitéktur salaku kabiasaan anu hadé. Sadaya kagiatan sareng sadayana struktur IARP tepatna didasarkeun kana tujuan ieu, sareng sadaya kagiatan sisi kedah disawang janten salaku tambahan pikeun kagiatan inti ieu.

Struktur IARP diwangun ku Kamar Nasional Arsiték babarengan jeung otoritas, ogé 16 kamar distrik arsiték.

Hak sareng kawajiban anggota

Ku milik IARP, anggota tiasa ngandelkeun hak-hak sareng hak-hak tertentu anu aranjeunna henteu bakal tiasa resep tanpa janten anggota alam pawenangan. Di sisi anu sanés, milik Kamar Arsiték Républik Polandia ogé ngagaduhan kawajiban anu tangtu.

Tugas ieu kalebet: panjagaan étika profésional sareng adaptasi kana aturan, kerjasama sareng Kamar Arsiték Republik Polandia, patuh peraturan sareng aturan anu aya hubunganana sareng pangaweruh téknis sareng pakean, nyandak jihat resolusi IARP sareng mayar waragad kaanggotaan teratur.

Anggota IARP tiasa ngandelkeun hak sareng hak istimewa ieu: aranjeunna tiasa migunakeun kagiatan ngabantosan diri sareng bantosan légal di kamar, sareng aranjeunna tiasa nulungan pitulung pikeun ningkatkeun kualifikasi profésionalna.

Tempo ogé: Pot pariuk sareng bahanna - anu mana anu pangsaéna?

Komisi Kualifikasi Nasional

Lamun nulis ngeunaan Kamar arsiték Republik Polandia, mustahil teu nyebut Komite kualifikasi Nasional. Éta jawab granting kualifikasi profésional. Mangrupikeun badan khusus anu ogé dikhususkeun dina katetepan kamar. Henteu diragukeun, arsiték anu hoyong pisan anu hoyong kéngingkeun kualifikasi na kedah nungkulan Panitia Kualifikasi Nasional. Salian ti padamelan Komisi Kualifikasi Nasional ogé kedah ngawaskeun kagiatan panitia pamilihan sareng kagiatanana ditetepkeun ku undang-undang sareng peraturan anu kedah dioperasikeun.

Pembiayaan Kamar Arsiték Republik Polandia

Pikeun hiji IARP pikeun fungsina, éta kedah ngoperasikeun aset-aset tertentu. Pikeun tujuan ngabiayaan kagiatanana, Kamar Arsiték Républik Polandia nyandak dana tina waragad kaanggotaan, tina kagiatan bisnis, sumbangan sareng subsidi, ogé tina pendapatan séjén. Aktivitas ékonomi anu tiasa dilakukeun ku ruangan kabupaten sareng Dewan Nasional Nasional IARP sacara praktis henteu terbatas, tapi kitu, henteu tiasa janten kagiatan investasi sareng kagiatan dina desain, konstruksi, karya umum sareng pangajen konstruksi. Larangan sapertos henteu matak kaget saha waé - kagiatan bisnis henteu kénging mangaruhan kamerdekaan Kamar Arsiték Republik Polandia.

Tempo ogé: Tong sampah jalan modern minangka unsur arsitéktur urban

Tingali tulisan séjén:

August 31 2020

Tempat kaulinan modéren ngamungkinkeun pikeun hiburan anu teu diwatesan sareng aman dina hawa seger sanés ngan ukur pikeun barudak sagala umur, tapi ogé pikeun jalma ngora. ...

17 Méi 2020

Ayeuna, parabotan jalan ogé kalebet panutup tangkal. Unsur fungsional sareng éstétika ieu tiasa dilakukeun dina rupa-rupa bahan. ...

12 Méi 2020

Sistem kasalahan anu digunakeun dina prosés disinfection halimun garing tiasa dianggo dina sagala rupa tempat. Ayeuna ayeuna éta ...

6 Méi 2020

Stasiun disinfeksi / stasion kebersihan tangan mangrupakeun hal anyar dina tawaran kami salaku elemen arsitéktur leutik. Hiji solusi anu saderhana ...

April 15 2020

Arsitéktur leutik didamel ku objék arsitéktur leutik anu diintegrasikeun kana rohangan kota atanapi disimpen dina milik pribadi sareng ...

March 31 2020

Runtah pengasing sampah salaku bagian tina pitulung daur ulang kotamadya ngabantosan ngajaga ruang publik pikeun ngabersihan, ngaleungitkeun masalah anu aya hubunganana ...