Arsitéktur

Arsitéktur

Arsitéktur tiasa dianggo dina ngarencanakeun sareng desain wangunan atanapi struktur. Arsiték tiasa nganalisis konsép atanapi ideu para nasabah na ngadamel proyék konstruksi unik dumasar kana aranjeunna.

Karya arsiték tiasa rupa-rupa: sawaréh ngahususkeun dina ngarancang gedong padumukan atanapi komersil, anu sanésna difokuskeun bentang, perencanaan urban, desain interior sareng greenery. Aya ogé cabang arsitéktur anu ngurus fasilitas industri.

Dihandap ieu urang perhatoskeun langkung seueur dua profési - desainer interior jeung arsiték lansekap. Masing-masingna ngagaduhan ciri anu khusus sareng ngabutuhkeun kamampuan sareng pangetahuan anu béda.

Témbongkeun katalog produk online >> atawa download katalog >>

Arsitéktur lansekap

Arsitéktur bentang tiasa ngémutan rohangan luar, tapi nyéépkeun waktosna di kantor, nyiptakeun sareng ngarobih rencana, nyiapkeun perkiraan biaya sareng rapat klien. Nanging, ieu henteu hartosna yén arsiték bentang henteu nyéépkeun waktos di tempat kerja atanapi dina situs dimana proyékna didamel.

Kaseueuran arsiték lanskap damel di industri arsitéktur sareng rékayasa. Sababaraha di antarana damel pikeun perusahaan jasa anu ngurus arsitéktur lansekap.

Arsitéktur

Kaahlian sareng kompeténsi arsiték bentang

Supados tiasa suksés, arsiték bentang kedah ngagaduhan kaahlian lemes sareng kualitas pribadi ieu:

  • kreativitas - éta bakal ngamungkinkeun anjeun mendesain rohangan luar anu saé anu ogé fungsional
  • ngupingkeun aktip - ieu bakal ngamungkinkeun anjeun ngartos kabutuhan sareng kahoyong konsumén
  • komunikasi lisan - arsiték kedah tiasa ngémutan inpormasi ka klienna
  • pamikiran kritis - arsiték bentang kedah nyandak kaputusan sareng ngarengsekeun masalah, sareng katerampilan mikir kritis anu kuat bakal ngaidéntifikasi solusi anu mungkin teras dipeunteun sateuacan dipilih anu pangsaéna
  • literasi komputer - téknologi ngagaduhan peran ageung dina padamelan ieu, kalebet parangkat lunak sapertos CADD pikeun persiapan modél sareng Sistem Informasi Geografis

Tugas sareng tanggung jawab arsiték bentang

Karya ieu biasana ngalibatkeun rapat klien, insinyur, sareng arsiték sareng ngarawat hubungan ieu pikeun ngajelaskeun solusi anu mungkin pikeun masalah sareng ngaidentipikasi kabutuhan.

Éta ogé penting pikeun mertimbangkeun faktor lingkungan sapertos saluran cai sareng kasadiaan énergi nalika damel. Teu aya taman anu bakal dilakukeun tanpa persiapan rencana situs sareng perwakilan grafis tina rencana ngagunakeun desain bantuan komputer sareng software produksi (CADD). Arsitéktur bentang ogé nyiapkeun perkiraan biaya sareng ngawaskeun anggaran proyék. Henteu peryogi padamelan méja.

Tempo ogé: Arsitéktur leutik leutik

Arsitéktur internal

Desain wangunan padumukan

Désainer interior bumi dianggo raket sareng klien pikeun ngaidentipikasi kabutuhan sareng kahoyongna pikeun kamar khusus atanapi di bumi. Dina sababaraha kasus, aranjeunna nyayogikeun kaparigelan desain kanggo proyek konstruksi énggal. Éta ogé ngabantosan ngadamel hiji rohangan hirup di jero atanapi di luar gedong. Kaseueuran pesenan ngalibetkeun konsumén sababaraha kali, nyiptakeun desain, sareng nyayogikeun pilihan furnitur, conto cet, lantai, sareng pilihan lampu.

undagi

Desain komérsial

Salaku sareng desain apartemen, desain komérsial ngalibatkeun prosés anu sami tapi dina skala anu langkung ageung. Désainer interior komérsial ngaksés fungsionalitas, kelestarian, gambar merek pelanggan sareng faktor lingkungan bisnis. Proyék kedah nyumponan anggaran customer sareng syarat waktos. Dina sababaraha kasus, désainer komérsial kedah nyiptakeun desain anu ngamungkinkeun karya diteruskeun nalika pamasangan.

Portopolio arsitéktur

Portopolio mangrupikeun dokumén anu ngan ukur carita anu profésional ngalangkungan gambar, téks, komposisi sareng format. Aya seueur jinis jinisna kusabab aya jalma anu ngalaksanakeun profési ieu. Portopolio tiasa digital lengkep, lengkep analog, atanapi kombinasi dua. Departemen Sumber Daya Manusia perusahaan anjeun ngan ukur ngabutuhkeun kiriman digital, dikirim ku portal wéb.

Portopolio anu hadé diwangun utamana tina proyék anu saé. Upami aya seueur deui dina desainer atanapi rekayasa rekening, langkung saé. Pangalaman maénkeun peran anu ageung dina profési ieu.

Masalah kolaborasi

Arsiték ngadesain imah, gedong sareng objék anu sanés. Desain ieu dianggo kanggo gedong anyar, ngaropea, nganyahokeun sareng diperpanjangkeun fasilitas anu tos aya. Éta ogé maénkeun peran konci dina prosés ngararancang, ngaropéa tur ngalereskeun gedong anu ruksak atanapi rusak, kalebet gedong anu dijaga, padumukan sareng monumen. Arsitékna aub dina sakabéh prosés konstruksi, tina desain awal, gambar sareng modél usul, nepi ka robahan dumasar kana sarat palanggan. Arsiték aktif kolaborasi sareng profésional konstruksi sapanjang proyék, nyayogikeun input kritis ka detil anu pangsaéna, pas kana pamariksaan akhir sareng persetujuan.

Tempo ogé: Hukum konstruksi sareng arsitéktur leutik

Sabaraha biaya arsiték?

Upah gumantung utamina dina tempat padamelan sareng tingkat pangalaman. Arsiték anyar anu terampil tiasa ngalaksanakeun sababaraha pagawéan jero, sapertos ngadamel proyék, ngadatangan situs proyék, sareng ngalaporkeun ka arsiték anu tanggung jawab dina proyék éta.

Salaku arsiték anu padamelan mandiri anjeun tiasa ngandelkeun hérditas kabébasan dina watesan jam kerja sareng pamilihan proyék. Jumlah karya kantor sareng desain sabenerna tumbuh kalayan ningkatkeun pangalaman sareng kapercayaan.

Nalika pangalaman tumbuh sareng tanggung jawab robih - kitu ogé gaji. Kukituna, hese ngomong sacara teu adil kumaha jauhna arsiték.

Tempo ogé: Perencanaan kota - naon persisna?

Tingali tulisan séjén:

August 31 2020

Tempat kaulinan modéren ngamungkinkeun pikeun hiburan anu teu diwatesan sareng aman dina hawa seger sanés ngan ukur pikeun barudak sagala umur, tapi ogé pikeun jalma ngora. ...

17 Méi 2020

Ayeuna, parabotan jalan ogé kalebet panutup tangkal. Unsur fungsional sareng éstétika ieu tiasa dilakukeun dina rupa-rupa bahan. ...

12 Méi 2020

Sistem kasalahan anu digunakeun dina prosés disinfection halimun garing tiasa dianggo dina sagala rupa tempat. Ayeuna ayeuna éta ...

6 Méi 2020

Stasiun disinfeksi / stasion kebersihan tangan mangrupakeun hal anyar dina tawaran kami salaku elemen arsitéktur leutik. Hiji solusi anu saderhana ...

April 15 2020

Arsitéktur leutik didamel ku objék arsitéktur leutik anu diintegrasikeun kana rohangan kota atanapi disimpen dina milik pribadi sareng ...

March 31 2020

Memang leres yen profésional arsiték mangrupikeun profési bébas anu tiasa nyangking loba puas sareng kauntungan material, tapi jalanna ngamimitian damel ...